Bestaande Bouw | Unica

Bestaande Bouw

Bestaande Bouw

Brandveiligheidsoplossingen in de bestaande bouw en renovatiemarkt

In zowel de bestaande markt mag brandveiligheid niet over het hoofd worden gezien. In de renovatiemarkt is dit aspect essentieel, aangezien veranderingen in gebruik en indeling de brandveiligheidssituatie kunnen beïnvloeden. Dagelijks zet Unica Fire Safety zich in om de brandveiligheid te verbeteren, zelfs wanneer aanpassingen nodig zijn aan bestaande bedrijfsgebouwen.

Veranderd de indeling van uw bedrijfspand door verbouwing of uitbreiding? Unica Fire Safety heeft specialistische kennis op het gebied van het - realiseren van - beheer en onderhoud van modicatieve werkzaamheden. Of het nu gaat om grootschalige renovaties met volledige kaalslag of om klanten waarbij installaties worden uitgebreid in bestaande omgevingen. We begrijpen de complexiteit van werken in deze bestaande omgevingen. Een belangrijk aandachtspunt in de renovatiemarkt en bestaande bouw is dat we bij Unica Fire Safety acteren op wat er al wel aanwezig is en dat de bedrijfsprocessen doorgang blijven vinden. Dit terwijl betrokkenen in het bedrijfspand aanwezig zijn, en hier geen hinder van ondervinden. Zo zorgen we voor optimale brandveiligheid!

Is een van deze situaties van u van toepassing

  • U wilt uw kantoorruimte of bedrijfspand renoveren en herindelen, waarbij de bestaande brandveiligheidsvoorzieningen intact moeten blijven.
  • Uw parkeergarage wordt voorzien van een extra niveau en daarbij dient de brandveiligheid op orde te worden gesteld.
  • Uw loods wordt omgebouwd tot kantoorruimte waarbij nieuwe brandwerende wanden en deuren worden geïnstalleerd om aan de vereiste veiligheidsnormen te voldoen.

Totaalpakket aan brandveiligheidsvoorzieningen

Een gedegen brandveiligheidsconcept is van groot belang in de renovatiesector, waarbij Unica Fire Safety tot in de kleinste details meedenkt. We zorgen voor een totaalpakket aan brandveiligheidsvoorzieningen, volledig conform wet- en regelgeving.

Onze brandveiligheidsoplossingen in de bestaande bouw en renovatiemarkt

Onze brandveiligheidsoplossingen passen bij de uitdagingen van de bestaande bouw en renovatiemarkt. Hieronder een overzicht van onze diensten:

  • Brandblussystemen: (Aangepaste) sprinkler- en watermistsystemen voor bestaande bouw en renovatieprojecten. Deze systemen zijn ontworpen om branden snel en efficiënt te blussen, wat brandschade minimaliseert.
  • Branddetectie: Geavanceerde brandmeldinstallaties zijn afgestemd op bestaande bouw en renovatieprojecten en detecteren brand. Daarnaast bieden we ontruimingsalarmeringssystemen die zorgen voor een snelle evacuatie.
  • Bouwkundige brandveiligheid: Door gebruik te maken van brandwerende materialen en producten voorkomen we rook- en vuurverspreiding in bestaande bouw en renovatieprojecten, waardoor kostbare tijd wordt in deze markt.
  • Watervoorzieningen: Sprinklerpompen en watertanks zijn ontworpen om de benodigde waterdruk te regelen en te handhaven voor optimale prestaties in bestaande bouw en renovatieprojecten. Bovendien bieden we tijdelijke watervoorzieningen die een continue toevoer van water garanderen, zelfs tijdens renovatiewerkzaamheden.  

Voldoe aan wet- en regelgeving in de bestaande bouw

Bij het renoveren of transformeren van gebouwen spelen de eisen van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (Bbl) een cruciale rol in de bouwkundige brandveiligheid en installatietechnische brandveiligheid. Het is niet alleen essentieel om producten te gebruiken die correct zijn getest, maar ook om ze op de juiste manier te verwerken.

Vraag een brandveiligheidsscan aan

Unica Fire Safety is in staat om voor klanten een scan uit te voeren op het gebied van de huidige staat van brandveiligheid. Vanuit onze kennis over bouwkundige brandveiligheid en brandveiligheidssystemen zijn we in staat om een inspectie uit te voeren en in kaart te brengen wat er in een pand moet gebeuren om het gebouw naar de juiste eisen te brengen op het gebied van wet- en regelgeving. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op! Bij Unica Fire Safety bent u verzekerd van een betrouwbare partner die u bijstaat van concept tot realisatie, waarbij brandveiligheid de absolute prioriteit is.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.