Brandbeveiliging in Datacenters | Unica Fire Safety

Datacenters

Datacenters

Brandveiligheid in datacenters: Risico's en oplossingen

In Nederland zijn meer dan 200 datacenters van vitaal belang voor zowel bedrijven als consumenten. Deze centra vormen het hart van bedrijfsprocessen en zijn onmisbaar voor onze digitale economie. Echter, met grotere concentratie van data in datacenters neemt ook het risico op brand in deze omgevingen toe. Ook zijn veel datacenters onbemand, waardoor de kans op brand toeneemt. Bij Unica Fire Safety begrijpen we de cruciale rol van datacenters en bieden we op maat gemaakte brandveiligheidsoplossingen om deze bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Datacenters zijn gevoelig voor brand vanwege de grote hoeveelheden kabels en apparatuur en hoge luchtsnelheden, waardoor warmte, stof en slechte verbindingen snel tot brand kunnen leiden. De schade bij een brand kan aanzienlijk zijn, niet alleen financieel. Ook voor uw bedrijfsvoering. Unica Fire Safety biedt hierdoor een breed scala aan brandveiligheidsoplossingen die specifiek zijn ontworpen voor datacenters. Van aspiratiedetectie voor vroegtijdige branddetectie tot hogedruk watermistsystemen voor optimale brandblussing zonder schade aan apparatuur. De brandveiligheidsoplossingen combineren installatietechniek met bewezen effectiviteit om uw bedrijfsprocessen te beschermen, ook bij een brand. 

Is een van deze situaties van u van toepassing?

  • Bent u op zoek naar een installatie voor transformatieruimtes, generatorruimtes, CRAC Units, data-, schakel-, UPS-, kantoor- en batterijruimtes en/of computervloeren, waarbij de gevolgen van water in een ruimte met kwetsbare apparatuur worden beperkt?

  • Wilt u de betrouwbaarheid van uw datacenter verhogen met een installatie die voldoet aan de hoogste normen voor brandveiligheid en bescherming van kostbare apparatuur?

Brandveiligheidsoplossingen in datacenters

Om de brandveiligheid in datacenters te garanderen, biedt Unica Fire Safety op maat gemaakte brandveiligheidsoplossingen. De brandveiligheidsoplossingen die met name worden toegepast in deze markt zijn watermistsystemen, sprinklerinstallaties, branddetectie en bouwkundige brandveiligheid

  • Watermistsystemen: Watermistsystemen gebruiken fijne waterdruppels om branden te blussen, wat resulteert in minder waterschade en snellere blussing. Ze zijn geschikt voor datacenters vanwege hun effectieve blussing en beperkte nevenschade aan elektronische apparatuur.
  • Sprinklerinstallatie: Een sprinklerinstallatie kan in het kader van gebouwbehoud in datacenters worden toegepast. Vanwege de bijkomende waterschade bij een blussing zijn sprinklers geen optimale oplossing om de apparatuur in een datacenter te beveiligen.
  • Branddetectie: Branddetectiesystemen detecteren rook en beginnende branden voordat ze zich verspreiden. Aspiratiedetectie is een vorm van branddetectie, ook wel air-sampling genoemd, neemt continue monters van de lucht in de ruimte om deze op de aanwezigheid van rookdeeltjes te controleren. Hierdoor wordt een beginnende brand in vroeg stadium gedetecteerd. 
  • Bouwkundige brandveiligheid: Brandveiligheid is meer dan installaties, en ook bouwkundige brandveiligheid is essentieel. Denk hierbij aan het bouwkundig compartimenteren van het bedrijfspand.

Deze brandveiligheidsoplossingen kennen een brede toepasbaarheid in de datacentermarkt en zijn geschikt voor onder meer transformatieruimtes, generatorruimtes, CRAC Units, data-, schakel,- UPS,- kantoor- en batterijruimtes, en computervloeren.

Afbeelding
Watermist afbeelding

Hogedruk watermist als dé oplossing bij datacenters

Watermist is dé oplossing voor brandbestrijding in datacenters: het verstikt branden snel en efficiënt door het genereren van microscopische waterdruppels. Dit systeem, dat minder water verbruikt dan traditionele blussystemen, zorgt ervoor dat eventuele waterschade wordt verminderd. Dit biedt een goede oplossing voor locaties die hier kwetsbaar voor zijn, zoals uw datacenter. Met gepaste trots hebben we sinds 2009 een samenwerking met Danfoss. Hierdoor kunnen we deze oplossing, hogedruk watermist, aan klanten aanbieden. We fungeren hierbij als leverancier en bieden een uitgebreid assortiment aan. Laat uw datacenter vandaag nog voorzien van optimale brandveiligheid!

Lees meer over onze watermistoplossing

Onze werkwijze: Specialistisch werk van Unica Fire Safety

Met ervaring in de ontwikkeling, inbedrijfstelling en beveiliging van datacenters en met de gespecialiseerde businessunit Unica Datacenters, begrijpt Unica Fire Safety de brandveiligheidsrisico's waarmee deze faciliteiten worden geconfronteerd. Het team van specialisten biedt deskundig advies en leveren een totaalpakket aan brandbeveiligingssystemen, van ontwerp tot onderhoud, om uw datacenter te beschermen tegen brandrisico's.

Neem contact op voor een brandveiligheidsscan

Bescherm uw datacenter tegen brandrisico's met Unica Fire Safety. Neem vandaag nog contact met ons op voor een eerste kennismaking en ontdek hoe wij uw bedrijfscontinuïteit kunnen waarborgen. Heeft u andere vragen met betrekking tot brandveiligheid in datacenters? Onze specialisten staan u graag te woord. 

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.