Datacenters

Datacenters

Voor veel bedrijfsprocessen en dagelijkse handelingen zijn bedrijven en consumenten sterk afhankelijk van de betrouwbaarheid van een datacenter. De betrouwbaarheid van een datacenter is voor veel klanten van datacenters dan ook een doorslaggevende keuzefactor. Datacenters zetten daarom alles op alles om de continuïteit van hun bedrijfsprocessen te beschermen, bijvoorbeeld door middel van een noodstroomvoorziening en maatregelen op het gebied van (online) security. Ook brandveiligheidsoplossingen leveren een belangrijke bijdrage aan het beschermen van de bedrijfscontinuïteit van een datacenter.

Door de grote hoeveelheid kabels en apparatuur zijn datacenters gebouwen met een verhoogd risico op het ontstaan van brand. De combinatie van warmte, stof en slechte verbindingen kan namelijk al snel brand veroorzaken. De aanwezige apparatuur is bovendien kostbaar, waardoor de schaderisico's bij brand groot zijn. Daarom zijn een effectieve branddetectie en snel ingrijpen essentieel in een datacenteromgeving. Met behulp van aspiratiedetectie (air-sampling) kan een beginnende brand al in een zeer vroeg stadium worden ontdekt en bestreden.

 

Lees meer over branddetectie

Een hoge druk watermistsysteem is de perfecte brandbeveiligingsinstallatie om een serverruimte tegen brand te beschermen en de schade aan de apparatuur te beperken. Testen hebben aangetoond dat de bedrijfsprocessen door blijven gaan wanneer de watermistinstallatie de brand bestrijdt. Door vroegtijdige detectie en een automatische blusinstallatie te combineren kunnen de schaderisico's bij brand aanzienlijk worden beperkt en kan de bedrijfscontinuïteit van een datacenter worden gewaarborgd. 

Lees meer over watermist

Unica heeft veel ervaring met de ontwikkeling, inbedrijfstelling en beveiliging van datacenters. Dankzij onze businessunit Unica Datacenters weten wij als geen ander met welke brandveiligheidsrisico's datacenters te maken hebben. De specialisten van Unica Fire Safety leveren een passend advies en kunnen een totaalpakket aan brandbeveiligingssystemen ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden om datacenters tegen de risico's van brand te beschermen.