Sprinkler Integrity Test | Unica

Sprinkler Integrity Test

Sprinkler Integrity Test

Testmethode sprinkler: Dé Sprinkler Integrity Test (SIT) van Unica Fire Safety

Ontdek de Sprinkler Integrity Test (SIT) van Unica Fire Safety: een innovatieve methode om sprinklers te testen. In tegenstelling tot traditionele labtests, maakt de SIT het mogelijk om op locatie te bepalen of sprinklers na jaren van ingebruikname nog steeds optimaal functioneren. Dankzij een mobiele testopstelling voeren specialisten de sprinklertest efficiënt en nauwkeurig uit, waarbij wordt voldaan aan de onderhoudsvoorschriften. Gebouweigenaren, gebruikers en andere belanghebbenden krijgen hierdoor inzicht in de werking van de algehele sprinklerinstallatie. 

De SIT is ontwikkeld als een testprocedure waarmee sprinklers op locatie kunnen worden getest onder specifieke omgevingscondities. Met behulp van deze innovatie wordt de hoeveelheid water gemeten die door de sprinkler stroomt bij een bepaalde druk. Dit maakt het overbodig om sprinklers naar een laboratorium te sturen om te testen. Door de SIT toe te passen, krijgt men een duidelijk beeld van de prestaties van de sprinklerkoppen, inclusief reactietijd, temperatuur en waterafgifte, waardoor de betrouwbaarheid van het sprinklersysteem kan worden beoordeeld.

De werking: Laat uw sprinklers periodiek testen of vervangen

Vanuit de onderhoudsvoorschriften voor sprinklerinstallaties, zoals de NFPA, FM en het TB80 is het verplicht om sprinklers periodiek te vervangen of te testen, en dit is mogelijk met de SIT. Tijdens deze test wordt een mobiele testkap over de sprinkler geplaatst. Via speciale software wordt de temperatuur in de kap geleidelijk verhoogd totdat de sprinkler geactiveerd wordt. Gedurende de test wordt gecontroleerd of de sprinkler binnen de marges voor de aanspreektemperatuur activeert en of er voldoende waterafgifte is.  
 

Benieuwd naar de Sprinkler Integrity Test (SIT)? Bekijk de video!

De 8 redenen om te kiezen voor de Sprinkler Integrity Test (SIT)

In plaats van periodiek sprinklers te vervangen, biedt de SIT een kosteneffectief alternatief. Ontdek hoe onze testmethode uw sprinklersysteem in topconditie houdt, zonder hoge vervangingskosten.

  • Betrouwbare resultaten: De SIT garandeert betrouwbare resultaten bij het testen van sprinklerinstallaties. 

  • Objectieve beoordeling: De SIT maakt gebruik van vastgestelde criteria en grenswaarden voor een objectieve beoordeling van de prestaties van de sprinklerinstallatie. 

  • Direct zichtbare uitkomsten: De resultaten van de SIT-test zijn direct zichtbaar, waardoor je snel inzicht krijgt in de status van de installatie. 

  • Live meekijken: Gebouweigenaren en andere belanghebbenden kunnen live meekijken met de test, waardoor ze een duidelijk beeld krijgen van de prestaties van de installatie en eventuele problemen direct kunnen signaleren.

  • Combinatie met leidinginspectie: De SIT is ideaal te combineren met de verplichte periodieke leidinginspectie, wat tijd en middelen bespaart. 

  • Waterdicht bewijs: De testresultaten en video-opnames van de SIT dienen als waterdicht bewijs dat de sprinklerinstallatie voldoet aan alle vereisten. 

  • Naleving van wettelijke voorschriften: Door te kiezen voor de SIT kunnen gebouweigenaren ervoor zorgen dat ze voldoen aan alle wettelijke voorschriften met betrekking tot brandveiligheid. 

  • Professionele ondersteuning: De SIT wordt uitgevoerd door ervaren specialisten die deskundige ondersteuning bieden gedurende het gehele testproces. 

De Sprinkler Integrity test geschikt voor uw sprinklerinstallatie en watermistinstallatie

De Sprinkler Integrity Test (SIT) is geschikt voor alle soorten sprinkler- en watermistinstallaties. Dankzij de veelzijdigheid van deze nieuwe testmethode kan de SIT niet alleen worden gebruikt voor het testen van 'oude' sprinklers en watermistinstallaties, maar ook in combinatie met periodieke leidingonderzoek of bij de oplevering van nieuwe installaties.

De enige manier om zeker te weten dat de sprinklerinstallatie daadwerkelijk de gewenste prestatie levert is door de installatie op locatie onder de daar aanwezige omgevingscondities te testen

Testmethode sprinkler: Voldoet aan de hoogste normen

Vanuit de onderhoudsvoorschriften voor sprinklerinstallaties zoals de NFPA, FM en het TB80, is het verplicht om sprinklers na verloop van tijd te vervangen, of om een steekproef van de sprinklers te testen. Het testprotocol voor de Sprinkler Integrity Test is gebaseerd op de bestaande voorschriften, zoals de NEN-EN 12259 en het TB80. Hierin zijn duidelijke criteria opgesteld voor de planning, uitvoering en evaluatie van de testen. Dit waarborgt dat de resultaten altijd objectief, representatief en betrouwbaar zijn

De Sprinkler Integrity Test in de praktijk

In de praktijk is bevestigd dat de SIT van Unica Fire Safety een betrouwbare en nauwkeurige testmethode is. Een recente case betrof een verouderde sprinklerinstallatie, die was aangesloten op open water. Tijdens een leidinginspectie bij de klant werd ontdekt dat er in de DN32 zakbuizen van 3/8 sprinklers veel drab aanwezig was, wat tot verstoppingen had geleid. Normaal gesproken zou slechts een klein deel van deze drab in een laboratoriumtest worden geanalyseerd. Daarom stelden we voor om de SIT uit te voeren, waarmee we direct konden aantonen dat de drab tijdens het activeren van de sprinklers volledig uit de zakbuis werd geduwd. Met de SIT kunnen we daadwerkelijk laten zien dat de sprinklerinstallatie naar behoren functioneert, en dit alles in het bijzijn van de klant.

Neem contact op

Neem contact op met Unica Fire Safety om meer te weten te komen over de Sprinkler Integrity Test (SIT) en ontdek hoe deze geavanceerde testmethode uw brandbeveiligingssysteem kan versterken. Onze experts staan klaar om u te voorzien van gedetailleerde informatie en advies op maat.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.