Leidinginspectie Sprinklerinstallatie Conform TB 80 | Unica

Inwendig leidingonderzoek

Inwendig leidingonderzoek

Inwendig leidingonderzoek: voorkom problemen met uw sprinklerleidingen.

Vanuit de voorschriften voor beheer en onderhoud moeten sprinklerinstallaties ten minste eens per 15 jaar verplicht inwendig worden onderzocht volgens de eisen van het TB80. Ondanks regelmatig onderhoud aan de sprinklerinstallatie kan de staat van de installatie namelijk verslechteren zonder dat het zichtbaar is. Door corrosievorming kunnen de leidingen van een blusinstallatie gaan lekken, blokkeren of corroderen. In geval van brand kan het systeem hierdoor niet de gewenste bescherming bieden. Het is daarom van belang om de staat van uw installatie periodiek te laten onderzoeken. 

Is uw installatie toe aan een leidingonderzoek? Neem contact op met onze specialisten!

Wat houdt een inwendig leidingonderzoek van uw sprinklerinstallatie in?

Voor het inwendig leidingonderzoek wordt er gebruik gemaakt van speciale apparatuur. Middels een endoscopische camera wordt de binnenkant van de leidingen van de blusinstallatie onderzocht. Hiermee leggen we beeldmateriaal vast om de staat van het leidingwerk te onderzoeken. Wanneer er sprake is van corrosievorming of vervuiling komt dit tijdens het onderzoek aan het licht. Unica Fire Safety biedt op basis de bevindingen uit het onderzoek een passende oplossing om eventuele problemen te verhelpen en de installatie weer in topconditie te brengen. Aan de hand van deze bevindingen wordt er een rapportage opgesteld. Op basis van deze rapportage wordt een plan van aanpak gemaakt met correctieve maatregelen om de eventueel geconstateerde problemen te verhelpen. Voor maatregelen op de langer termijn kan een MJOP/MJOB (meerjaarlijks onderhoudsplan/meerjaarlijkse begroting) word en opgesteld. 

Weten waarom een leidingonderzoek ook voor uw sprinklerinstallatie belangrijk is? In deze animatievideo leggen we het uit.

 

Voorkom onnodige problemen aan uw sprinklerleidingen.

Eens per 15 jaar moeten de sprinklerleidingen worden geïnspecteerd volgens de eisen van de TB80. Bij een eventuele lekkage is de kans echter groot dat de installatie al eerder in een verminderde staat verkeert. Hierbij is het advies om niet te wachten met een leidingonderzoek. Unica Fire Safety adviseert een periodieke inwendig leidingonderzoek in een cyclus van 5 jaar om de installatie in topconditie te houden. Op deze manier kunnen eventueel beginnende problemen snel worden aangepakt en komt u niet voor verassingen te staan tijdens de verplichte inspectie. Bij Unica Fire Safety kunt u een onderhoudscontract afsluiten voor een periodiek leidingonderzoek. Zo zorgen we ervoor dat uw installatie in goede staat blijft en de brandveiligheid in uw gebouw gewaarborgd blijft.
 

Leidingonderzoek ook mogelijk voor watermistinstallaties

Unica Fire Safety beschikt over een speciale endoscopische camera met een hoge resolutie camera van slechts 8mm groot. Door de kleine diameter en flexibele slang is het met deze camera ook mogelijk om de leidingen van watermistinstallaties inwendig te onderzoeken. 
 

Neem contact op met onze specialisten voor advies over het onderhoud van uw sprinklerleidingen.

Heeft u vragen over het onderhouden van uw sprinklerleidingen? Wilt u een preventief onderzoek laten doen of wilt u weten of uw leiding voldoen aan de eisen van de verplichte inspectie? Onze specialisten van de afdeling Meerjaarlijkse Verplichtingen hebben antwoord op al uw vragen en staan u graag te woord. 
 

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.