FIRE VISION: Sprinkler | Unica

FIRE VISION: Sprinkler

FIRE VISION: Sprinkler

Maak de overstap naar efficiëntie, duurzaamheid en brandveiligheid. Bij Unica Fire Safety zetten we de nieuwe standaard voor brandveiligheidstechnologie in Nederland met onze innovatieve oplossing: FIRE VISION. Als enige aanbieder kunnen we (twee)wekelijks testen op afstand én uw sprinklerinstallatie beheren. Zonder aanwezig te hoeven zijn. En dat op elk moment van de dag. 

Van beheer op locatie naar beheer en testen op afstand 

Met FIRE VISION tillen we het beheer van de sprinklerinstallatie naar een hoger niveau: van tests op locatie naar beheer op afstand. Hierdoor heeft u 24/7 digitaal inzicht in de conditie van uw sprinklerinstallatie. Dit stelt onze monteurs in staat om rechtstreeks vanuit een geavanceerde centrale controlroom de status van de installatie te monitoren. Dit zorgt voor betrouwbaarheid. Maar ook voor het (twee)wekelijks uitvoeren van tests op afstand. Daardoor kunnen storingen preventief worden voorkomen. Hierbij garanderen we dezelfde kwaliteitseisen als op locatie. Dit alles met het oog op efficiënte brandveiligheid. Met als resultaat aanzienlijke kostenbesparing en een nog duurzamer bedrijfsproces. 

Ontdek FIRE VISION: Efficiënt beheer en testen op afstand

Ontdek de uitgebreide mogelijkheden. FIRE VISION: Beheer en testen op afstand is ontworpen om te voldoen aan de strengste onderhoudsvoorschriften (TB80). Voorheen werden (twee)wekelijkse testen van de sprinklerinstallatie alleen fysiek op locatie uitgevoerd. Met FIRE VISION is dit verleden tijd. Dankzij slimme technische componenten zorgen we voor efficiënt beheer en tests, zonder onnodige servicebezoeken. Tegelijkertijd voldoet u hiermee aan de certificeringseisen.  Met deze innovatie worden niet alleen reisbewegingen beperkt, maar ook de verstoring van bedrijfsprocessen geminimaliseerd. 

Voordelen op een rij: duurzaam, efficiënt en veilig

  • Duurzame oplossing: Brandstofverbruik en CO2-uitstoot wordt gereduceerd, waardoor er een bijdrage wordt geleverd aan de huidige klimaatdoelstellingen
  • Minimalisering servicebezoeken: De hoeveelheid noodzakelijke servicebezoeken wordt geminimaliseerd - 25% op locatie en 75% op afstand.
  • Privacy bewaking: Data en waarden van uw installatie worden versleuteld verzonden via een beveiligde VPN en 4G-verbinding en voldoen aan de IEC-62443 norm.
  • Eerste speler in Nederland: We zijn een gerenommeerde speler in de brandveiligheidsmarkt met alle kennis in huis om (twee)wekelijkse testen op afstand uit te voeren. 
  • Realtime inzicht: Voorkomen van mogelijke storingen door 24/7 realtime monitoring, waardoor er tijdig gereageerd kan worden op de nominale toestand van de sprinklerinstallatie.
  • Snelle probleemoplossing: Door tests uitgevoerd door ervaren servicemonteurs worden mogelijke storingen sneller verholpen. 

Benieuwd naar FIRE VISION: Sprinkler? Bekijk de video!

Eenvoudige integratie en toepassing

Deze innovatieve oplossing wordt mogelijk gemaakt door slimme technische componenten die op afstand kunnen worden aangestuurd en uitgelezen. Met behulp van een lokale industriële computer (PLC) die verbonden is met een centrale controlroom, kunnen tests en beheercontroles op afstand worden uitgevoerd. Deze componenten zijn ontworpen met fail-safe systemen en de hoogste veiligheidsnormen. Veiligheid en betrouwbaarheid vormen hierbij het uitgangspunt.

Actueel data-inzicht in de sprinklerinstallatie

Waardevolle data wordt omgezet naar bruikbare gegevens van de sprinklerinstallatie. Door deze data ontstaat een solide basis voor het nauwkeurig analyseren van trends en gedragspatronen binnen uw installatie. Dit zorgt ervoor dat mogelijke storingen voortijdig zijn te signaleren en hier proactief actie op ondernomen kan worden. Dit resulteert in een bedrijfsvoering die nog duurzamer en betrouwbaarder wordt. Bovendien biedt deze geavanceerde technologie de unieke mogelijkheid om uw sprinklerinstallatie op afstand te testen, wat niet alleen tijd bespaart, maar ook de operationele efficiëntie van uw bedrijfsvoering maximaliseert.

Meer informatie over de werking en technische componenten? Download de flyer!

Contacteer ons

Kies voor FIRE VISION en profiteer van de voordelen van een slimmer, duurzamer en effectiever brandveiligheidsbeheer van uw sprinklerinstallatie. Neem vandaag nog contact op met Raycko van Hummel via rvhummel@unica.nl. Ons team staat klaar om u te helpen bij het realiseren van deze op maat gemaakte oplossing.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.