Sprinklerinstallaties om branden te blussen en te detecteren | Unica

Sprinklerinstallaties om branden te blussen en te detecteren

Sprinklerinstallaties

Een goed functionerende sprinklerinstallatie is essentieel om branden onder controle te houden. Deze installaties reageren automatisch op hitte, waardoor een beginnende brand effectief wordt gedetecteerd en bestreden. Met een sprinklerinstallatie beschermd u uw gebouw en eigendommen en waarborgt u de veiligheid van eventueel aanwezige personen tijdens een brand. Unica Fire Safety ontwerpt, installeert en onderhoud vanuit het specialisme Fire Suppression sprinklerinstallaties voor organisaties door heel Nederland. Als erkend installateur en marktleider op het gebied van brandbeveiliging voorzien de specialisten van Unica Fire Safety organisaties van gepast advies en hoogwaardige maatwerkoplossingen.

Sprinklerinstallaties zijn effectief en doeltreffend.

Een sprinklerinstallatie is een doeltreffend middel voor het bestrijden en beperken van branden. Sprinklerinstallaties hebben een snelle reactietijd, wat de kans op verspreiding van de brand minimaliseert. Daarnaast helpt een sprinklerinstallatie bij het onderdrukken van branden door water of ander blusmiddel over de brandhaard te verspreiden. Hierdoor wordt de brand snel ingedamd voordat deze zich kan uitbreiden naar aangrenzende gebieden. 

Een ander voordeel van sprinklers is het beperken van de schade aan eigendommen en inventaris. Doordat sprinklers de brand snel onder controle krijgen, wordt de omvang van de schade aanzienlijk verminderd. Dit resulteert in lagere herstelkosten en minder stilstand van bedrijfsactiviteiten. Bovendien bieden sprinklerinstallaties continue bescherming zonder menselijke tussenkomst. Dit verhoogt de brandveiligheid, zelfs wanneer er niemand aanwezig is in het gebouw.

Afbeelding

Met Unica Fire Safety kiest u voor installatie met minimale bedrijfsonderbreking:

De specialisten van Unica Fire Suppression erkennen het belang van de continuïteit van uw bedrijfsprocessen. Elk uur dat uw bedrijf stil ligt, kost het u geld. Daarom heeft het beperken van de overlast, tijdens de aanleg van de installatie in een bestaand gebouw hoge prioriteit. Uitbreidingen aan de installatie - vanwege bijvoorbeeld een verbouwing - realiseren we snel en effectief. Met Unica Fire Suppression wordt dit gerealiseerd door gebruik te maken van een innovatie genaamd de Livetap. Hiermee kunnen sprinklerleidingen worden aangeboord zonder dat het leidingnet moet worden afgetapt. Hierdoor blijft uw systeem operationeel tijdens installatie en wordt er geen water verspild. Dit zorgt voor een efficiënte en effectieve uitbreiding van de sprinklerinstallatie.

Ontdek de werkwijze van Unica Fire Safety!
De dienstverlening van het cluster Unica Fire Safety is op de gehele levenscyclus van brandveiligheidssystemen gericht. Voor ieder project, van elke omvang en situatie, biedt het cluster gecertificeerde brandbeveiligingsoplossingen.

 

Digitalisering en verduurzaming van uw sprinklerinstallatie met   FIRE VISION

Unica Fire Safety werkt met verschillende duurzame innovaties zoals FIRE VISION om het beheer en testen van uw installatie nog efficiënter te laten verlopen. Met deze duurzame digitale innovatie maken we het mogelijk om het (twee)wekelijkst testen van uw installatie op afstand uit te voeren. Hiermee beperken we de reisbewegingen en voorkomen we onnodig overlast bij u op locatie. Daarnaast heeft u altijd 24/7 realtime inzicht in de staat van uw sprinklerinstallatie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor slimme, duurzame oplossingen voor uw situatie? Wij helpen u graag met een passend advies.

Afbeelding

Neem contact op met onze specialisten.

Het realiseren van een sprinklerinstallatie kan een complex proces zijn. Hierbij moet er altijd rekening worden gehouden met de unieke omstandigheden van uw gebouw en organisatie. De experts van Unica Fire Suppression staan voor u klaar om u te voorzien van een gepast advies en oplossing. 

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.