Zonecheck | Flow Switch Testen Op Afstand | Unica Fire Safety

Zonecheck

Zonecheck

Ontdek de Zonecheck voor efficiënte en duurzame brandbeveiliging

Bij Unica Fire Safety streven we voortdurend naar vooruitgang in onze brandbeveiligingsoplossingen. In samenwerking met Project Fire Products bieden we de Zonecheck aan, een innovatie op het gebied van sprinklertechniek. Deze oplossing maakt het mogelijk om op duurzame wijze stromingsschakelaars op afstand te testen, zonder dat de installatie buiten bedrijf wordt gesteld. Dit voldoet niet alleen aan de beheer- en onderhoudsvoorschriften voor het testen van de stromingsschakelaars (TB80), maar beperkt ook waterverspilling en minimaliseert werkoverlast.

De Zonecheck is een innovatie die de werking van de flow switches, ook wel stromingsschakelaars, van een sprinklersysteem controleert. Het belangrijkste kenmerk van de Zonecheck is dat de periodieke testen op afstand vanuit de pompkamer kunnen worden uitgevoerd, terwijl de sprinklerinstallatie nodig volledig in werking is. Ook tijdens normaal gebruik van de sprinklerinstallatie. Door water wat zich al in de leidingen bevindt te laten circuleren, wordt er stroming gecreëerd en kan de werking van de stromingsschakelaar worden getest. De Zonecheck modules kunnen op afstand worden bediend via één centraal bedienpaneel of door een sleutelschakelaar. Voor maximaal gebruiksgemak wordt het bedienpaneel bij de sprinkler meldcentrale geplaatst.

Win advies in bij onze experts

Waarom kiezen voor de Zonecheck Sprinkler?

  • Naadloze integratie: Frequent testen van de flow switches op afstand is mogelijk, zonder verstoring van de bedrijfsprocessen.
  • Efficiëntie en Kostenbesparing: Besparing van tijd en geld op het onderhoud.

  • Maximale Beschikbaarheid: Het sprinklersysteem blijft operationeel en daarmee wordt continue brandveiligheid gegarandeerd met een maximale systeembeschikbaarheid.

  • Duurzaamheid: Geen waterverbruik tijdens de tests, wat duizenden liters water op jaarbasis bespaard.

  • Verlengde Levensduur: Minder corrosie door zuurstofrijk water in het systeem, met daardoor een langere levensduur van de installatie. Ook kostbare additieven, zoals antivries blijven in het systeem.

  • Betrouwbaarheid: Fail-proof systeem, minimale impact bij defecte modules. 

De Zonecheck geschikt voor uw sprinklerinstallatie

De Zonecheck is geschikt voor zowel nieuwe als bestaande sprinklerinstallaties, met verschillende beschikbare varianten om aan diverse behoeften te voldoen. Bij nieuwbouwprojecten wordt vaak gekozen voor een variant met een stromingsschakelaar en een pomp met omloopleiding, waarbij tijdens de engineering van de nieuwe installatie de optimale positie voor deze innovatie wordt bepaald. Voor bestaande sprinklerinstallaties wordt een aanpak gekozen waarbij de bestaande stromingsschakelaars worden behouden, en een omloopleiding met pomp wordt toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de bestaande flow switches niet vervangen hoeven te worden, wat de montage efficiënter maakt.

Meer weten over de Zonecheck? Bekijk dan onze video voor meer info!

Zonecheck: Voldoet aan de hoogste normen

De Zonecheck voldoet aan strenge internationale normen voor sprinklerinstallaties, waaronder EN 54, BS EN12845, NFPA101, UL 864 en UL 346. Bovendien is deze innovatie goedgekeurd door LPCB, FM, UL en VdS, waardoor u kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteitsstandaarden. De beheer- en onderhoudsvoorschriften voor sprinklerinstallaties uit het TB80 schrijven voor dat flow switches jaarlijks op hun juiste werking moeten worden gecontroleerd. De Zonecheck voldoet aan deze richtlijn, wat zorgt voor optimale betrouwbaarheid en veiligheid van uw brandbeveiligingssysteem.

Meer weten?
Neem contact op!

Zonecheck flow switch tester: Waterbesparing en efficiëntie van het systeem

Flow switches zijn essentiële componenten van uw sprinklersysteem. Ze detecteren flow, ofwel waterstroming in de leidingen, wat optreedt wanneer een sprinkler door brand wordt geactiveerd en begint te sproeien. Deze switches registreren de stroming en geven een alarmsignaal om de activatie van een sprinkler te melden. Door de geactiveerde flow switch kan worden vastgesteld in welk gebied de geactiveerde sprinkler zich bevindt, waardoor bij brand de locatie bekend is in het gebouw. Dit zorgt voor een efficiënte en doeltreffende reactie op noodsituaties, terwijl waterbesparing wordt bevorderd.

De Zonecheck in de praktijk

We hebben de Zonecheck succesvol geïmplementeerd bij diverse klanten, waaronder grote distributiecentra zoals die van de winkelketen Action. Benieuwd naar hoe we dit hebben aangepakt en welke voordelen dit heeft opgeleverd? Leer meer over onze ervaringen met deze toepassing.

Neem contact op

De Zonecheck is één van de innovaties van Unica Fire Safety om sprinklerinstallaties te verduurzamen. Kies voor Zonecheck en versterk de betrouwbaarheid en duurzaamheid van uw brandbeveiligingssysteem. Neem contact op voor meer informatie en ontdek hoe u uw brandveiligheidsoplossingen naar een hoger niveau kunt tillen.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.