Battery Power Supply | Unica

Battery Power Supply

Battery Power Supply

Verhoog de betrouwbaarheid van uw elektrische sprinklerpomp met de Battery Power Supply!

Één van de grootste maatschappelijke uitdagingen betreft de versnelde reductie van broeikasgassen zoals CO2 om het klimaatprobleem aan te pakken. Voldoende elektriciteit speelt hierbij een sleutelrol, maar brengt uitdagingen met zich mee voor het elektriciteitsnet, met name in Nederland. Dit heeft vanzelfsprekend impact op de betrouwbaarheid van uw elektrisch gevoede installaties, zoals een elektrische sprinklerpomp. Unica Fire Safety biedt met de Battery Power Supply een innovatieve oplossing.  

Unica Fire Safety biedt met de Battery Power Supply een betrouwbare oplossing.

Unica Fire Safety heeft in samenwerking inspectiebureaus, octrooi-onderzoekers en vooraanstaande partners op het gebied van brandveiligheid uitgebreid onderzoek gedaan naar de Battery Power Supply. Het resultaat is een gecertificeerde en gepatenteerde voedingsoplossing voor sprinkler- en watermistpompen, die duurzame brandbeveiliging verder uitbreidt.

De Battery Power Supply bestaat hoofdzakelijk uit een accupakket dat de nodige energie voor periodieke tests en in noodgevallen opslaat. Deze oplossing voorziet gedurende 8 uur standalone operationele spanning bij uitval van het lichtnet, en kan vervolgens gedurende 60, 90 of 120 minuten op vol vermogen de sprinklerpomp voeden. Hierdoor is in geval van calamiteiten de brandveiligheid van het pand te allen tijde gewaarborgd.  De redundant opgestelde accupakketten zijn ontworpen met oog op veroudering.

Ontdek de voordelen van de Battery Power Supply

  • Energie-efficiëntie De Battery Power Supply beperkt de stroomopname tot de noodzakelijke capaciteit voor het opladen van accu's en het voeden van sprinkler- en watermistpompsets. Hierdoor verdwijnt de behoefte aan zware elektrische infrastructuur, waardoor investeringen in dikke voedingskabels en transformatoren overbodig worden.

  • Betrouwbaarheid: De Battery Power Supply is een betrouwbare stroombron , vooral in gebieden waar de stroomvoorziening onbetrouwbaar is of waar regelmatig stroomstoringen optreden.

  • Snelle reactietijd: De Battery Power Supply is direct beschikbaar zijn bij stroomuitval, wat resulteert in een snelle reactietijd en minimaliseert de onderbreking van de stroomvoorziening.

 

Benieuwd hoe de Battery Power Supply in de praktijk werkt? Bekijk onderstaande video over de inzet van de Batter Power Supply bij het hoogbouwproject van Churchill in Rijswijk.

Onderhoud en Levensduur

Unica Fire Safety test de Battery Power Supply tweewekelijks in tegelijk met de sprinklerpomp en voert jaarlijks onderhoud uit. Accu's worden eens in de 8-10 jaar vervangen, en de prestaties worden nauwlettend gemonitord voor trendanalyse. 

Is deze innovatie iets voor u?

Profiteer nu van de voordelen van de Battery Power Supply. Onze specialisten staan u graag te woord en beantwoorden al uw vragen. Neem vandaag nog contact op! 

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.