Integrale brandveiligheid | Unica

Integrale brandveiligheid

Integrale brandveiligheid

Als één van de grootste spelers op het gebied van brandveiligheidsvoorzieningen in Nederland, heeft het cluster Unica Fire Safety een duidelijke missie: op duurzame wijze bijdragen aan een brandveilige werk- en leefomgeving. Dit kan bereikt worden door aan BIO-maatregelen te voldoen. BIO-maatregelen zijn bouwkundige, installatietechnische en organisatorische maatregelen die zorgen dat een bedrijfspand optimaal brandveilig is. Het cluster Unica Fire Safety biedt een totaalpakket aan brandveiligheidsoplossingen, zowel installatietechnisch als bouwkundig. 

Cluster Unica Fire Safety

Het cluster Unica Fire Safety bestaat uit een netwerk van vier zelfstandig opererende bedrijven: Unica Fire Safety, Boele Fire Protection, Gerco en Applicom. Ieder bedrijf versterkt elkaar en heeft elk een eigen specialisme op het gebied van installatietechnische of bouwkundige brandveiligheid.

Installatietechnische brandveiligheid

De diensten van Unica Fire Safety omvatten het complete spectrum op het gebied van installatietechnische brandbeveiliging. Denk aan kwalitatief hoogwaardige brandbeveiligingssystemen voor gebouwen zoals sprinkler -, watermist, - brandmeld- en ontruimingsalarmen. Boele Fire Protection is gespecialiseerd in het onderhouden, vervangen en leveren van sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab (tijdelijke) watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties. Door een uitgebreid leveringsprogramma zijn ze de enige speler in Nederland die een volledige watervoorziening in eigen beheer kan bouwen.

Bouwkundige brandveiligheid

Gerco en Applicom verzorgen de bouwkundige brandveiligheid en maken gebouwen brandwerend conform het Bouwbesluit. Daarnaast leveren ze (digitale) beheerssystemen voor inspectie, beheer en onderhoud van de brandscheidingen in een gebouw. Door het installeren van brandwerende oplossingen en het toepassen van brandvertragende materialen in de gebouwconstructie, zoals o.a. brandwerende afdichtingen, brandkleppen, roosters, kozijnen en deuren en overige elementen in brandscheidingen wordt verdere uitbreiding van brand en verspreiding van rook voorkomen.

Levenscyclus van brandveiligheidssystemen: advies ontwerp, installatie en realisatie

De dienstverlening van het cluster Unica Fire Safety is op de gehele levenscyclus van brandveiligheidssystemen gericht; van advies, ontwerp, installatie en realisatie tot en met het beheer, onderhoud en modificaties. Voor ieder project, van elke omvang en situatie, kunnen we een totaalpakket aan maatwerk gecertificeerde brandbeveiligingsoplossingen aanbieden voor bestaande gebouwen, maar ook voor nieuwbouw. Hierdoor zijn we in staat onze klanten te ontzorgen en hen één aanspreekpunt te bieden voor installatietechnische en bouwkundige brandveiligheid.

Daarnaast heeft het cluster Unica Fire Safety door jarenlange ervaring veel kennis en specialisme in huis om maatwerkoplossingen te kunnen realiseren voor uiteenlopende situaties. We zijn thuis in alle segmenten en weten wat de wensen en behoeftes van de klant zijn. Door de nauwe samenwerkingen binnen het cluster zorgen we ervoor dat uw bedrijfspand zo optimaal mogelijk bestand is tegen installatietechnische en/of bouwkundige brandveiligheid.  

Duurzame innovaties

Naast de inzet van integrale brandveiligheidsoplossingen ontwikkelt het cluster Unica Fire Safety ook duurzame innovaties op het gebied van brandveiligheid. Met slimme technologische oplossingen kunnen we brandveiligheid steeds slimmer, beter, effectiever en duurzamer maken. Ook kunnen we klanten hierdoor nog meer ontzorgen en bedrijfsoverlast beperken. De Sprinkler Integrity Test (SIT), de Battery Power Supply (BPS), zijn enkele voorbeelden van onze innovaties

Heeft u vragen over het cluster Unica Fire Safety of wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze brandbeveiligingsspecialisten.