Integrale brandveiligheid | Unica

Integrale brandveiligheid

Integrale brandveiligheid

Als een van de grootste en meest veelzijdige spelers op het gebied van brandbeveiliging in Nederland zet het cluster Unica Fire Safety zich in voor een brandveilige leef- en werkomgeving voor iedereen. Met circa 450 toegewijde brandveiligheidsspecialisten pakt het cluster integrale brandveiligheidsvraagstukken aan. De specialismen die het cluster hierbij voert zijn: fire suppression, fire detection, fire pumps & water supply & passive fire protection. Hiermee levert het cluster een totaalpakket aan gecertificeerde brandveiligheidsvoorzieningen, zowel installatietechnisch als bouwkundig voor verschillende hoofdsegmenten. Daardoor kan het cluster in de gehele levenscyclus van brandveiligheidsvoorzieningen voorzien voor zowel bestaande gebouwen, als nieuwbouwprojecten. 

Cluster Unica Fire Safety

Bij het cluster Unica Fire Safety realiseren we integrale brandveiligheidsoplossingen op basis van een breed scala aan specialismen:

  • Fire Suppression: Het cluster biedt waterzijdige specialisaties aan, waaronder sprinkler- en watermistsystemen onder het label Unica Fire Suppression. Deze systemen zijn ontworpen om snel en effectief branden te bestrijden, waardoor de veiligheid van mensen en eigendommen wordt gewaarborgd.

  • Fire Detection: De activiteiten op het gebied van brandmeld- en ontruiminginstallaties vallen onder het specialisme Fire Detection. Door branddetectie- en ontruiming kunnen we branden vroegtijdig melden, detecteren en actie ondernemen om de verspreiding ervan te beperken.

  • Fire Pumps & Water Supply: Dit specialisme omvat het onderhoud, ontwerp en de vervanging en levering van sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties. Met een uitgebreide leveringsprogramma zijn we de enige speler in Nederland die een volledige watervoorziening in eigen beheer kan bouwen.

  • Passive Fire Protection: Het expertise op het gebied van passive fire protection omvat bouwkundige brandveiligheid en het brandwerend maken van gebouwen conform het Besluit Bouwwerken Leefomgeving. Hierbij levert het cluster niet alleen brandwerende oplossingen, maar ook (digitale) beheerssystemen voor inspectie, beheer en onderhoud van de brandscheidingen in een gebouw.

Voordelen van de integrale specialist in brandveiligheid 

Als onderdeel van het cluster Unica Fire Safety streven we ernaar om klanten te ontzorgen en hen een aanspreekpunt te bieden voor zowel installatietechnische als bouwkundige brandveiligheid. Met jarenlange ervaring beschikken de specialisten over uitgebreide kennis en expertise om op maat gemaakte oplossingen te bieden voor diverse situaties. We zijn vertrouwd met diverse segmenten en begrijpen de specifieke klantwensen- en behoeften. Dankzij nauwe samenwerkingen binnen ons cluster zorgen we ervoor dat uw bedrijfspand optimaal beschermd is tegen zowel installatietechnische als bouwkundige brandveiligheidsuitdagingen.

Innovatieve brandveiligheidsoplossingen

Het cluster Unica Fire Safety richt zich niet alleen op het aanbieden van integrale brandveiligheidsoplossingen, maar ontwikkelt ook duurzame innovaties. Met behulp van technologische oplossingen streven we ernaar om brandveiligheid steeds slimmer, effectiever en duurzamer te maken. Deze innovaties stellen in staat om klanten nog meer te ontzorgen en bedrijfsoverlast te beperken. Enkele voorbeelden van onze innovaties zijn: de Sprinkler Integrity Test (SIT), FIRE Vision (Sprinkler) en de Battery Power Supply (BPS).

Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over het cluster Unica Fire Safety of wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze brandbeveiligingsspecialisten.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.