Voedingsindustrie | Unica

Voedingsindustrie

Voedingsindustrie

Brandveiligheid in de voedingsindustrie: bescherm uw productie.

De voedingsindustrie is een sector waarbij de brandveiligheid een belangrijke maar complexe rol speelt. Een ontstane brand vormt een dusdanig risico voor de continuïteit van het productieproces dat deze snel een effectief bestreden moet kunnen worden. Daarnaast komt het aanleggen van de brandveiligheidsvoorzieningen met extra uitdagingen. Denk hierbij aan hygiëne, doorlopende productieprocessen en het werken in verzwaarde omstandigheden zoals koelruimtes. Unica Fire Safety heeft dankzij vele succesvolle projecten in het verleden, ruime ervaring met het treffen van brandveiligheidsvoorzieningen in de voedingsindustrie. 

Geef brand geen kans!

Een brand in uw productieomgeving kan een enorme impact hebben op uw organisatie. Zeker met de strenge eisen die gelden binnen de voedingsmiddelenindustrie, kan zelfs een kleine brand al voor enorme schade zorgen. In verband met de strenge hygiëne-eisen (HACCP) en certificeringen (IFS, BRC) kunnen rook, roet en vervuiling al voldoende reden zijn om de gehele productie stil te leggen. Naast materiele schade van de brand kan dit ook betekenen dat er een productiestop moet plaatsvinden. Dit zorgt voor hoge bedrijfskosten. Bijkomende leveringsproblemen kunnen vervolgens leiden tot het verlies van klanten waardoor in praktijk is gebleken dat voor veel bedrijven het risico op een faillissement op langer termijn groot is. Unica Fire Safety adviseert, ontwerpt en realiseert high-end brandveiligheidssystemen waardoor het risico van een verwoestende brand geminimaliseerd wordt. 

Laat u adviseren
Advies ontvangen over brandbestrijding in de voedingsmiddelenindustrie? Neem contact op met onze specialisten!

Installeren in een omgeving met een continu productieproces

Een belangrijk aandachtspunt is dat de brandbeveiligingsinstallaties in een bestaande situatie met doorlopende productieprocessen ingepast worden. Unica Fire Safety heeft hier veel ervaring mee en zorgt ervoor dat het productieproces minimale hinder ondervind van de werkzaamheden. Daarnaast is het belangrijk dat de specifieke (hygiëne)voorschriften worden nageleefd. Unica Fire Safety verdiept zich in het productieproces om zo, samen met de opdrachtgever, de juiste materiaalkeuzes te kunnen maken en de meest efficiënte werkwijze omtrent de installatie te kunnen bepalen. Dit doen wij om de verstoring van het productieproces zo klein mogelijk te houden. De ervaring die is opgedaan bij eerdere projecten nemen wij hierin mee. 

Unica Fire Safety houdt rekening met hoge hygiëne eisen

Werken in de voedingsindustrie betekent dat er rekening moet worden gehouden met de geldende hygiëne eisen. De werkzaamheden zullen met grote zorg worden uitgevoerd om vervuiling van de productieomgeving te voorkomen. Unica Fire Safety neemt hiervoor diverse maatregelen zoals het opvangen van stof en vuil tijdens eventuele boorwerkzaamheden, het afzetten of isoleren van de werkgebieden en het uitvoeren van werkplekinspectie waarbij er gecontroleerd wordt of deze schoon wordt achtergelaten. Daarnaast zullen er met de betrokken partijen afspraken worden gemaakt omtrent de hygiëne maatregelen die op locatie gelden.

Benieuwd hoe Unica Fire Safety de voedingsindustrie brandveilig maakt? Lees onze referentiecasus over onze werkzaamheden bij Johma!

Unica Fire Safety als integraal dienstverlener op het gebied van brandveiligheid

Samenwerken met Unica Fire Safety betekent gebruik maken van ons integraal dienstenpakket. Dankzij een uitgebreid aanbod van brandveiligheidsvoorzieningen kunnen organisaties volledige ontzorgt worden met een totaaloplossing van advies en ontwerp, tot realisatie en beheer & onderhoud. Onze oplossingen omvatten:
•    Blussystemen: Sprinkler- en watermistinstallaties dienen als effectief bestrijdingsmiddel tegen branden. Vanuit de specialisatie Fire Suppression biedt Unica Fire Safety diverse diensten en producten ter behoeve van brandbestrijding. 
•    Branddetectie: Onze branddetectiesystemen en ontruimingsinstallaties kunnen rook en beginnende branden in openbare gebouwen detecteren voordat ze zich verspreiden. Met het specialisme Fire Detection voorzien we klanten van hoogwaardige branddetectiesystemen.
•    Bouwkundige brandveiligheid: Naast installaties bieden we, vanuit het specialisme Passive Fire Protection, expertise in bouwkundige brandveiligheid om de constructie en bedrijfszekerheid van openbare gebouwen te waarborgen. 
•    Watervoorzieningen: Om ervoor te zorgen het blussysteem naar behoren werkt worden er vanuit het specialisme Fire Pumps & Water Supply diverse oplossingen geboden op het gebied van watertanks en pompinstallaties. 
 

Neem contact op voor gericht advies

Bescherm uw productieproces tegen brandrisico's met Unica Fire Safety. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij uw organisatie tegen brand kunnen beschermen. Heeft u andere vragen met betrekking tot brandveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie? Onze specialisten staan u graag te woord. 
 

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.