Fire Pumps & Water Supply | Unica

Fire Pumps & Water Supply

Fire Pumps & Water Supply

Betrouwbare watervoorziening met Unica Fire Pumps & Water Supply

Blusinstallaties hebben voldoende water nodig om een brand effectief te kunnen bestrijden. Een betrouwbare watervoorziening is hierdoor van levensbelang. Unica Fire Safety ontwerpt, installeert en onderhoud watervoorzieningen op het gebied van brandveiligheidsinstallaties. Deze installaties zijn ontworpen om de brandveiligheid van uw pand te waarborgen waarbij er rekening wordt gehouden met uw specifieke behoeftes. Via het specialisme Fire Pumps & Water Supply biedt Unica Fire Safety een totaaloplossing waarbij onze specialisten u kunnen voorzien van advies op maat.

 

De watervoorziening van een sprinklerinstallatie moet aan verschillende eisen voldoen

Een watervoorziening van uw sprinklerinstallatie moet aan verschillende eisen voldoen om effectief bij te kunnen dragen aan het bestrijden van een brand via een sprinklerinstallatie. Zo moet de watervoorziening voldoende capaciteit hebben om de sprinklerinstallatie ruim 60 – 90 minuten van water te kunnen voorzien. Daarnaast moet er voldoende waterdruk geleverd worden om de sprinklerkoppen effectief te laten werken en moet de voorziening betrouwbaar genoeg zijn om continu te blijven werken, zelfs tijdens stroomuitval of andere noodsituaties. Al deze eisen zijn terug te vinden in de technische voorschriften zoals de TB80 en de TB67b. Unica Fire Safety levert complete watervoorzieningen die aan deze eisen en de geldende wet- en regelgeving voldoen. 

Advies over het plaatsen van een watervoorziening? Onze specialisten staan voor uw klaar!

Een watervoorziening ontworpen op basis van uw specifieke behoefte

Een watervoorziening bestaat uit twee belangrijke componenten; namelijk de watertank en de sprinklerpomp. Doordat elk gebouw anders is en brandveiligheidsnormen daardoor per situatie verschillen, ontwerp Unica Fire Safety watervoorzieningen die aansluiten bij uw specifieke eisen. Daarom biedt Unica Fire Safety een assortiment aan diverse pompinstallaties en watertanks:

Watertanks voor de sprinklerintallaties 
Vaak zal, om aan de capaciteitsbehoefte van uw sprinklerinstallatie te kunnen voldoen, er een extra watertank geplaatst moeten worden in of rondom het gebouw. Doordat niet elke locatie geschikt is voor hetzelfde type tank biedt Unica Fire Safety verschillende soorten watertanks aan. Hierbij kan het gaan om de keuze voor een bovengrondse of ondergrondse watertank. Daarnaast speelt ook de materiaalkeuze van de tank een belangrijke rol. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden en voordelen. 

Diverse sprinklerpompen als krachtbron voor uw sprinklerinstallatie
Uiteraard is het van belang dat er voldoende waterdruk op de sprinklerinstallatie staat om branden effectief te kunnen bestrijden. De krachtige en betrouwbare sprinklerpompen van Unica Fire Safety bieden hierin een geschikte oplossing. Vanuit het specialisme Fire Pumps & Water Supply biedt Unica Fire Safety diverse typen pompinstallaties. Lees hier meer over de mogelijkheden.  

 

Beheer en Onderhoud zijn van groot belang

Vanuit het specialisme Fire Pumps & Water Supply staat een team ervaren specialisten klaar om u te ontzorgen op gebied van beheer en onderhoud. Dit geldt zowel voor het periodiek beheer en onderhoud als voor de meerjaarlijkse verplichtingen. Ook ondersteunt Unica Fire Safety installatie-eigenaren bij het behalen van het SCIOS-certificaat voor uw dieselpompset. Al het beheer en onderhoud wordt gedaan volgens de wettelijke normen van het TB80 en het TB67b. 

De voordelen van Unica Fire Safety

Onze specialisten staan dagelijks klaar om organisaties op maat advies te geven, waarbij Unica Fire Safety in staat is totaaloplossingen te bieden.  Als marktleider op het gebied van brandbeveiliging biedt Unica Fire Safety een integrale aanpak, waarbij nauwe samenwerking plaatsvindt met andere specialismen zoals Fire Detection, Fire Suppression, en Passive Fire Protection. Dankzij deze integrale aanpak is Unica Fire Safety in staat om het complete dienstenpakket in eigen beheer uit te voeren. 

Meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie?

Onze specialisten staan u graag te woord! Voor gepast advies over de verschillende mogelijkheden van onze watervoorzieningen kunt u vrijblijvend contact opnemen! 

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.