Fire Detection | Unica

Fire Detection

Fire Detection

Fire Detection: Ontdek branddetectie oplossingen door Unica Fire Safety

Een kleine vlam kan snel uitgroeien tot een calamiteit, zoals een brand. Met Unica Fire Safety’s brand- en gasdetectie,- en ontruimingssytemen bent u altijd een stap voor op deze situatie. Onze systemen signaleren brand in een vroeg stadium, waardoor kostbare seconden worden gewonnen voor een snelle en effectieve ontruiming. Kies voor brandveiligheid, kies voor het specialisme Unica Fire Detection.

In de wereld van branddetectie speelt de vervangingsmarkt een zeer cruciale rol. Hierin zien we een gestage vraag naar geavanceerde oplossingen. Met name oplossingen die de brandveiligheid verhogen door verouderde systemen te vervangen. Binnen ons specialisme Unica Fire Detection begrijpen we de complexiteit van dit proces en bieden we volledige vervangingsoplossingen die zorgen voor een naadloze overgang naar modernere en effectievere systemen. Onze expertise strekt zich uit over verschillende hoofdmarkten, met focus op overheid, gemeenten en distributiecentra. Maar ook woonzorglocaties met meerdere vestigingen, kantoorgebouwen en utiliteitsbouw profiteren van maatwerkoplossingen. Of het gaat om het upgraden van bestaande systemen of het implementeren van nieuwe, de specialisten van Unica Fire Detection staan klaar om de brandveiligheid te verbeteren.

Waar rook is, is vuur. Zorg daarom dat uw branddetectie op orde is. Met het specialisme fire detection zorgen we voor verdieping en verbreding in de brandveiligheidsmarkt en leveren we een brandmeldinstallatie of ontruimingsinstallaties op maat.

Bedrijfszekerheid met een brandmeldinstallatie

Onze brandmeldinstallaties zijn ontworpen om snel en nauwkeurig brand te signaleren en detecteren, zelfs wanneer niemand aanwezig is. Met automatische doormelding wordt de brandweer direct gealarmeerd, waardoor kostbare tijd wordt bespaard en levens worden gered. Weten wat Unica Fire Safety vanuit het specialisme Fire Detection kan doen? Bekijk dan onze pagina.

Snel en veilige evacuatie met ontruimingsinstallaties 

Bij een noodsituatie is een snelle evacuatie van levensbelang. Onze ontruimingsinstallaties zorgen voor tijdige waarschuwingen, of het nu gaat om luid toonsignaalalarmering (type a of b) of stille alarmering voor kwetsbare omgevingen zoals ziekenhuizen en kinderdagverblijven. Benieuwd naar welke ontruimingssystemen we inzetten in dit specialisme? Bekijk dan onze pagina.

Betrouwbaar beheer en onderhoud branddetectie

Een brandmeldinstallatie moet te allen tijde optimaal functioneren. Daarom bieden wij uitgebreide onderhoud- en beheersdiensten om ervoor te zorgen dat uw branddetectiesysteem (o.a. brandmelders en doormeldapparatuur) altijd paraat staat. Van wettelijk verplichte controles tot aanvullende diensten. De specialisten van Unica Fire Detection hebben de expertise om uw installatie in topconditie te houden. Jaarlijks voeren ze onderhoud uit en wordt gecontroleerd of alle componenten nog aan de nominale staat voldoen. Vervolgens wordt beoordeeld of de huidige projectie nog aansluit bij de actuele situatie en voldoet aan vastgestelde uitgangspunten (PvE). 

Waarom kiezen voor Unica Fire Safety vanuit het specialisme Fire Detection?

  • Gespecialiseerde teams in diverse vestigingen, waaronder Hoevelaken, Bodegraven, Zwolle en Geleen, die voldoen aan wet- en regelgeving in Nederland.

  • Voortdurende innovatie binnen ons specialisme, waardoor we altijd de meest effectieve oplossingen kunnen bieden.

  • Betrouwbare partner die afspraken nakomt en helder communiceert gedurende het hele project, in diverse (hoofd)segmenten.

  • Grote speler in de markt op het gebied van brand- en gasdetectie in Nederland.

  • Verbreding en versterking van specialistische kennis en levering en inbedrijfstelling van brandmelding, ontruiming, gasdetectie en kleine blusmiddelen (BBM).

Neem een kijkje bij een van onze projecten! Bekijk de video!

Specialismen binnen het cluster Unica Fire Safety

Bij Unica Fire Safety bieden we niet alleen oplossingen voor branddetectie, maar ook andere specialismen zoals fire suppression, passive fire protection en fire pumps & water supply. Hiermee bieden we een allesomvattend aanbod met brandveiligheidsvoorzieningen, zowel op het gebied van installatietechnische als bouwkundig brandveiligheid. Of het nu gaat om bestaande bouw of nieuwbouw, ons team van specialisten binnen het specialisme Fire Detection kunnen gedurende de gehele levenscyclus van brandveiligheidsvoorzieningen ondersteuning bieden.

Maatwerk brandveiligheidsoplossingen? Neem vandaag nog contact op

Bij Unica Fire Safety bieden we maatwerkoplossingen voor al uw brandveiligheidsbehoeften. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we uw project kunnen ondersteunen.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.