B-inspectie | Unica

B-inspectie

B-inspectie

De B-inspectie: een controle aan de binnenkant van uw watertank

De B-inspectie volgt op de jaarlijkse A-inspectie, waarbij de buitenkant van de watertank visueel wordt gekeurd. Tijdens de B-inspectie worden de rapportages van de A-inspectie geëvalueerd, inclusief eventuele corrigerende maatregelen. Bovendien omvat de B-inspectie een visuele inspectie van de binnenzijde van de watertank, uitgevoerd door middel van een duikinspectie. Unica Fire Safety ontzorgt organisaties op het gebied van deze inspecties. 

Wat houdt de B-inspectie in?

De B-inspectie, die om de 5 jaar plaatsvindt, omvat een grondige visuele inspectie van de watertank en de bijbehorende toebehoren. Tijdens deze inspectie wordt de algehele staat van de tank beoordeeld, inclusief roestvorming, de conditie van de coating, aanwezigheid van scheuren of deuken, en andere aspecten die de veiligheid en duurzaamheid van de tank kunnen beïnvloeden. De specifieke inspectiepunten zijn gedetailleerd beschreven in Technisch Bulletin 67b.

Daarnaast worden de toebehoren van de watertank gecontroleerd, zoals leidingen, kranen en pompen, op lekkages, algemene conditie en juiste werking. De inspecteur beoordeelt tevens of de watertank correct is geïnstalleerd en of de locatie ervan veilig is.

Na voltooiing van de inspectie ontvangt u een gedetailleerd rapport met de bevindingen van de inspecteur. Indien er tijdens de inspectie problemen worden vastgesteld, zal de inspecteur advies geven over eventuele benodigde reparaties of vervanging van onderdelen om ervoor te zorgen dat uw watertank veilig en betrouwbaar blijft.

Meer weten over de A- B- en C- inspectie voor uw watertank? Bekijk onderstaande video.

Unica Fire Safety zorgt ervoor dat uw watertank altijd aan de inspectie eisen voldoet!

Als eigenaar van een watertank is het van vitaal belang om ervoor te zorgen dat deze in optimale staat verkeert en veilig is voor gebruik. Een B-inspectie is een essentieel instrument om potentiële problemen met uw watertank tijdig op te sporen en aan te pakken.

Unica Fire Safety is vanuit het specialisme Fire Pumps & Water Supply en de afdeling Meer-jaarlijkse Verplichtingen gespecialiseerd in het uitvoeren van B-inspecties voor watertanks voor sprinklerinstallaties. Onze specialisten beschikken over uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van wet- en regelgeving en zorgen voor een professionele en grondige inspectie van uw watertank. Indien nodig kunnen wij ook reparaties uitvoeren om ervoor te zorgen dat uw tank weer aan alle veiligheidseisen voldoet.

Laat uw watertank inspecteren door de specialisten van Unica Fire Safety.

Unica Fire Safety is als erkend installateur binnen de brandveiligheid vooraanstaand specialist op het gebied van beheer en onderhoud van uw brandveiligheidsvoorzieningen. Heeft vragen over het onderhoud van uw installatie of de inspecties die daarbij horen? Of heeft u interesse in het laten uitvoeren van een B-inspectie? Neem gerust contact op met onze specialisten, zij staan u graag te woord. 

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.