Periodiek beheer en onderhoud bouwkundig | Unica

Periodiek beheer en onderhoud bouwkundig

Periodiek beheer en onderhoud bouwkundig

Beheer & Onderhoud van Bouwkundige Brandveiligheid: Cruciale Stappen voor Gebouwveiligheid

Beheer en onderhoud van bouwkundige brandveiligheid is essentieel voor het waarborgen van de brandveiligheid van onze klanten en hun gebouwen. Als cluster kan Unica Fire Safety hierin voorzien, waardoor klanten een volledig geïntegreerde benadering van brandpreventie op het gebied van bouwkundige brandveiligheid kunnen genieten.

Jaarlijks wordt een aanzienlijk percentage van brandwerende doorvoeringen binnen een pand doorbroken, waardoor de compartimentering in gevaar kan komen. Hierdoor wordt de brandveiligheid van uw bedrijfspand aangetast. Het is vaak onbekend bij eigenaren of gebruikers dat zelfs kleine aanpassingen aan een gebouw de naleving van veiligheidseisen in gevaar kunnen brengen. Registratie en periodiek onderhoud zijn daarom van vitaal belang, in welke sector u zich ook bevindt. Het cluster Unica Fire Safety biedt beheer en onderhoud in vastgoed tot utiliteitsbouw. De registratie wordt gedaan middels een digitaal logboek. 

Technisch onderhoud: digitaal logboek

Het digitale logboek is een omgeving die bouwkundige mutaties inzichtelijk maakt, waardoor periodieke inspecties en onderhoud van brandpreventieve voorzieningen worden vereenvoudigd. Ze registreren en herstellen doorbrekingen, presenteren plattegronden met brandscheidingen en doorbrekingslijsten, en tonen voor- en na foto's voor een transparante en effectieve aanpak van brandpreventie. Hierdoor kunnen beschadigde afdichtingen efficiënt worden gerepareerd met behulp van coatings, die onderhoudsvrij zijn bij zorgvuldig gebouwbeheer. Ook klanten hebben hierdoor transparant inzicht in de status van hun bedrijfspand. 

Beheer en onderhoud gebouwen: Onderhoudscontract

Onderhoudscontracten waarborgen langdurige zekerheid door middel van periodieke inspecties en onderhoud te garanderen. Hierdoor blijft het preventieniveau van het gebouw behouden. Met op maat gemaakte beheersplannen kunnen risico's effectief worden beheerd, terwijl tegelijkertijd de veiligheid wordt verhoogd. Dit tegen kostenefficiënte maatregelen. Beheer en onderhoudskosten verschilt hierdoor per klant. Deze contracten omvatten inspecties op plaatsen waar extra kabels of leidingen zijn geïnstalleerd, herstel van brandpreventieve voorzieningen en een algehele inspectie van alle brandpreventieve maatregelen conform recente regelgeving.

Ontdek onze complete integrale brandveiligheidsoplossingen!

Bent u op zoek naar een allesomvattende brandveiligheidsoplossing? Vraagt u zich af of wij ook installatietechnische brandveiligheid bieden? Ontdek dan onze pagina voor periodiek beheer en onderhoud op dit gebied. We hebben expertise in het onderhouden van brandveiligheidsoplossingen op het gebied van zowel installatietechnische als bouwkundige brandveiligheid.

Neem contact met ons op

Neem gerust contact met ons op om uw bouwkundige brandveiligheid te optimaliseren. Onze deskundigheid in beheer en onderhoud verzekert u van langdurige brandveiligheid. Ons team staat klaar om u te voorzien van meer informatie en advies.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.