Sprinklerpompen | Unica

Sprinklerpompen

Sprinklerpompen

Diverse sprinklerpompen als krachtbron van uw sprinklerinstallatie

Een goed presterende pompset is van groot belang voor een effectieve brandbestrijding in gebouwen met een sprinkler- of watermistinstallatie. De pompset zorgt voor voldoende waterdruk en -toevoer om de sprinklerkoppen te activeren bij een brand, waardoor schade aan eigendommen en risico's voor mensenlevens worden geminimaliseerd. Unica Fire Safety levert en onderhoud vanuit het specialisme Fire Pumps & Water Supply verschillende types hoogwaardige sprinklerpompen.

Unica Fire Safety levert diverse sprinklerpompen.

Aangezien elke situatie anders is kunnen de vereisten voor een brandblussysteem variëren afhankelijk van de te beveiligen locatie. Dit kan gaan om het vermogen dat de pomp moet leveren. Maar ook andere factoren zoals geluidsoverlast, een beperking van de beschikbare ruimte of een duurzaamheidsbehoefte spelen een belangrijke rol bij het plaatsen van een bepaald type pomp. Unica Fire Safety levert vanuit het cluster Fire Pumps & Water Supply, in samenwerking met vooraanstaande internationale pompfabrikanten, een breed scala aan pompopties om aan de specifieke behoeften en eisen van uw organisatie te kunnen voldoen. 

Binnen ons assortiment kunnen we organisatie voorzien van de volgende pompsets:

  • Dieselpomp: Een dieselpomp is de meest krachtige en effectieve pompset die beschikbaar is voor de sprinklerinstallatie. Deze installatie kan gebruikt worden voor veel verschillende typen pompsets zoals end-suction pompsets, multi stage pompsets (hoogbouw) en splitcase pompen. Omdat een dieselpomp geldt als stookinstallatie is het wettelijk verplicht deze te laten keuren middels een SCIOS inspectie.

  • Elektropomp: Voor locaties met speciale eisen rondom geluidsoverlast biedt de elektropomp de ideale oplossing. De pomp is minder krachtig dan de dieselpomp, maar zorgt ervoor dat overlast voor de directe omgeving beperkt wordt. Hierdoor wordt de elektropomp voornamelijk ingezet bij winkelcentra of wooncomplexen. De elektropomp wordt gevoed door het elektriciteitsnetwerk van de locatie. Om de betrouwbaarheid van deze oplossing te garanderen heeft Unica Fire Safety de Battery Power Supply ontwikkeld.

  • Bronpompen: Niet elke locatie heeft de ruimte om een pompinstallatie of een watertank te plaatsen ter voorziening van de sprinklerinstallatie. Op dit soort locaties kan een bronpomp worden ingezet. Deze langwerpige pomp kan tot tientallen meters in de grond worden geplaatst om bronwater omhoog te pompen. 

  • Jockeypompen: Omdat er in het leidingwerk drukverschil kan ontstaan kan er als onderdeel van de pompkamer een jockeypomp worden aangesloten. Dit wordt gedaan om dit drukverschil te compenseren. En voorkomt dat de sprinklerpomp automatisch wordt geactiveerd bij drukval. Zodra er een sprinkler opent naar aanleiding van een brand zal de jockeypomp echter niet genoeg kunnen compenseren en zal de sprinklerpomp alsnog geactiveerd worden om de brand te kunnen blussen.

Onze specialisten staan voor u klaar!
Benieuw welke pomp voor uw situatie de ideale oplossing is? Neem contact op met onze specialisten!

Complete pompkamers als prefab oplossing.

Om overlast op locatie te voorkomen worden de pompsets en pompkamers prefab gemonteerd in de werkplaats in Ede. Door gebruik te maken van moderne faciliteiten in onze werkplaats, kunnen onze deskundigen de pompkamers monteren en testen voordat ze op uw locatie worden geïnstalleerd.

Unica Fire Safety staat voor kwaliteit

Het cluster Unica Fire Safety werk nauw samen met vooraanstaande pompfabrikanten om hoogwaardige pompsets, pompkamers en watervoorzieningen te leveren die volledig voldoen aan uw behoeften op het gebied van brandbeveiliging. Deze pompsets worden op maat gemaakt en zijn direct operationeel, waardoor ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in uw brandbeveiligingssysteem. Wat betreft kwaliteit en veiligheid voldoen onze pompsets aan de strengste normen, waaronder FM, NFPA, NEN-EN12845, VAS-eisen en NEN16925.

Het team van Unica Fire Safety staat voor u klaar

Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw sprinklerinstallatie, of zoekt u ontzorging in het beheer of onderhoud hiervan? Unica Fire Safety voorziet organisaties van een totaaloplossing met betrekking tot hun brandveiligheidsvraagstukken. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.