Livetap | Sprinklerleidingen Aanboren Onder Druk | Unica

Livetap

Livetap

Livetap Sprinkler: De sleutel tot efficiënte sprinklerinstallatie aanpassingen

Ontdek Livetap sprinkler: dé tool voor het aanpassen of uitbreiden van een sprinklerinstallatie tijdens de gebruiksfase. In tegenstelling tot traditionele methoden waarbij het leidingwerk drukloos wordt gemaakt en afgetapt, blijft de installatie met Livetap volledig operationeel tijdens de werkzaamheden. Met deze innovatieve tool kunnen aanpassingen aan de sprinklerinstallatie worden uitgevoerd zonder verstoring van de bedrijfsprocessen.

De Livetap is een innovatieve tool voor het aanpassen van sprinklerinstallaties zonder dat deze buiten bedrijf hoeft te worden gesteld. Met behulp van de Livetapboor kunnen sprinklerleidingen onder druk worden aangeboord, wat snelle en efficiënte aanpassingen mogelijk maakt. Deze aanpak voorkomt het vrijkomen van verontreinigd water en de nodige maatregelen tijdens stilstand van het sprinklersysteem. Het biedt een snelle en veilige oplossing voor het uitbreiden en aanpassen van sprinklersystemen, terwijl de brandbeveiliging te allen tijde gewaarborgd blijft. Upgrade uw brandbeveiliging vandaag nog met Livetap, en laat Unica Fire Safety hierbij ondersteunen.

Waarom kiezen voor de Livetap?

 • Snellere uitvoering van werkzaamheden: In situaties waar aftappen veel tijd vergt, kunnen de werkzaamheden met Livetap aanzienlijk sneller worden uitgevoerd.

 • Minimale verstoring van bedrijfsprocessen: Livetap zorgt voor minder verstoring van de bedrijfsprocessen tijdens aanpassingen aan de installatie.

 • Continuïteit van de installatie: De installatie blijft volledig operationeel tijdens het gebruik van Livetap.

 • Geen verspilling van (drink)water: Livetap minimaliseert de verspilling van water tijdens de werkzaamheden, omdat de installatie niet geleegd hoeft te worden. 

 • Behoud van kostbare additieven: Kostbare additieven zoals MIC-guard of anti-vries blijven behouden in het systeem bij gebruik van Livetap.

 • Vermindering van corrosierisico: Door geen nieuw, zuurstofrijk water in het systeem te voeren, wordt het risico op corrosievorming verminderd, wat de levensduur van de installatie bevordert.

 • Geschikt voor alle typen sprinklersystemen: Livetap is geschikt voor alle typen sprinklersystemen, inclusief nat, droog, pre-action en deluge systemen.

Benieuwd naar de livetap? Bekijk de video hier!

Ontdek waarom de livetap de tool is voor het uitbreiden van een sprinklersysteem 

De Livetap is geschikt voor alle typen sprinklersystemen, waaronder natte, droge, pre-action en deluge systemen. Met het Livetap boormechanisme, inclusief speciaal ontworpen boorgereedschap en accessoires, is geen enkel systeem hiervoor te complex. De gepatenteerde Livetap fittingen zijn ontworpen voor leidingen met verschillende diameters, variërend van 50mm tot 100mm voor aftakkingen en 150mm voor bestaande leidingen. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of grootschalige uitbreidingen, de innovatie biedt een efficiënte en naadloze installatie. 

De toepassingsmogelijkheden voor de livetap: aanboren onder druk

De Livetap biedt diverse toepassingsmogelijkheden. Bij het aanbrengen van een aftakking op een werkende sprinklerinstallatie wordt de No Drain T gebruikt. Voor het plaatsen van een aftappunt op een sprinklerleiding wordt de Kwik Drain ingezet. De Kwik Vent wordt gebruikt voor het aanbrengen van een ontluchtingspunt om vastzittende lucht uit het leidingwerk te ventileren. En voor het installeren van een Zonecheck op bestaande flow-switches wordt de Zonecheck live gebruikt.

Neem contact op met onze experts

De toepassingen

Het Live-tap systeem is ontwikkeld in overeenstemming met alle relevante standaarden voor sprinklerinstallaties. Alle producten en fittingen zijn ontworpen en goedgekeurd door LPCB, UL en VDS, waardoor ze voldoen aan geldende wet- en regelgeving. Weten welke toepassingmogelijkheden er zijn? Bekijk ze hieronder! 

 • Zonecheck Live: Voor het aanbrengen van de Zonecheck op bestaande flowswitches.
  No Drain T: Voor het aanbrengen van een aftakking op een in bedrijf zijnde sprinklerinstallatie. De No Drain T kan toegepast worden voor aftakkingen van 2 naar 1 en 4 naar 3. 
  Kwik Drain: Voor het aanbrengen van een aftappunt op een sprinklerleiding. Kwik Drain kan toegepast worden voor een aftap van 2" buis naar 1" aftap tot 6" naar 2".
  Kwik Vent: Voor het aanbrengen van een ontluchtingspunt om gevangen lucht uit het leidingwerk te kunnen ventileren. Beschikbaar voor de buisdiameters 1¼", 1½" en 2". Aanboren van onderaf is ook mogelijk, hier is een dubbele uitvoering voor ontwikkeld.
Afbeelding

Neem vandaag nog actie

De Livetap is een innovatie van Unica Fire Safety voor het verbeteren van uw sprinklersysteem. Kies voor de Livetap en verhoog de betrouwbaarheid en efficiëntie van uw brandbeveiligingssysteem. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe deze tool voor het uitbreiden van de sprinklerinstallatie uw brandveiligheidsoplossingen kan verbeteren.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.