Ontruimingsalarmering | Unica

Ontruimingsalarmering

Ontruimingsalarmering

Inzicht in uw ontruimingsinstallatie met Unica Fire Safety

In geval van een noodsituatie is het essentieel om snel te handelen en levens te beschermen. Een ontruimingsalarminstallatie staat klaar om mensen in een gebouw te waarschuwen, waardoor een georganiseerde en snelle evacuatie mogelijk wordt. Unica Fire Safety biedt vanuit het specialisme Fire Detection verschillende ontruimingsinstallatie oplossingen. Kom erachter welke wettelijke verplichtingen er zijn en investeer in de vervanging of vernieuwing van een ontruimingsalarm type a, b of stil alarm!

 

Snel en effectief ontruimen bij brand

Wanneer seconden tellen, is er geen tijd te verliezen. Een ontruimingsalarm installatie werkt naadloos samen met de brandmeldinstallatie en wordt geactiveerd door automatische melders of handmelders. Bij detectie van een brandmelding wordt het alarmsignaal direct doorgestuurd naar het ontruimingsalarm, waardoor een effectieve evacuatie kan plaatsvinden. Dit is belangrijk in gebouwen met veel mensen of in zorginstellingen waar snelle actie van levensbelang is. Deze installatie is niet alleen vereist in gebouwen waar een brandmeldinstallatie nodig is, maar is ook cruciaal in situaties waar traditionele waarschuwingsmethoden niet snel genoeg zijn. Per situatie is het afhankelijk wat de mogelijkheden hiervoor zijn, waarin het specialisme Unica Fire Detection de helpende hand biedt. 

Afbeelding

 

Ontruimingsinstallatie verplicht

Een ontruimingsinstallatie is verplicht wanneer een brandmeldsysteem voorgeschreven is. Verschillende factoren zoals het type gebruik, de oppervlakte, de hoogte van de hoogste verdieping, en het aantal vluchtroutes spelen hierbij een rol. Het kiezen van het juiste type ontruimingsalarm is daarbij essentieel. 

We adviseren onze klanten zorgvuldig, volgens de strikte normen van NEN 2575 voor ontwerp, uitvoering en kwaliteit. Onze installaties voldoen ook aan de eisen voor beheer, controle en onderhoud volgens NEN 2654-2. Dit omdat betrouwbaarheid cruciaal is. 

Als een ontruimingsalarm niet aan de wettelijke eisen voldoet, bieden we inzicht en ondersteuning bij vervanging of upgrade van uw installatie. Dit zodat de werkprocessen altijd voorrang kunnen krijgen.

Neem contact op met onze experts!
Ontruimingsinstall nodig, maar weet u niet welk type A, B of stil alarm? Wij geven u graag gepast advies.

Unica Fire Detection biedt verschillende type ontruimingsinstallaties 

 

Type A ontruimingsalarm

Klaar voor een directe en duidelijke waarschuwing? Type A ontruimingsalarmen staan garant voor een krachtig en luid alarmsignaal, ideaal voor situaties waar snelheid en helderheid van essentieel belang zijn. Klik hier voor meer informatie over hoe Type A ontruimingsinstallatie kunnen bijdragen aan een snelle evacuatie.

Afbeelding

 

Type B ontruimingsalarm

Op zoek naar een veelzijdig alarmsysteem dat zowel een luid alarm als gesproken woordboodschappen kan leveren? Type B ontruimingsalarmen bieden precies dat. Ontdek hoe dit systeem uw veiligheidsniveau naar een hoger niveau kan tillen door hier te klikken.

Afbeelding

 

Stil alarm

Soms is discretie van cruciaal belang, vooral in situaties waarin het alarmeren van specifieke personen de voorkeur heeft. Ontdek de voordelen van stil alarm en hoe het kan worden ingezet om de bedrijfshulpverlening snel en effectief te mobiliseren door hier te klikken.

Afbeelding

Benieuwd hoe een ontruimingsalarm werkt en welke typen er zijn? Bekijk de video!

 

Veiligheid eerst: Beheer en onderhoud ontruimingsinstallatie 

Om de levensduur van een ontruimingsalarmering te waarborgen, is een adequate beheer- en onderhoudsperiode van belang. Dit betekent dat er periodieke controles moeten worden uitgevoerd, zodat er direct actie ondernomen kan worden in het geval van een calamiteit, zoals een brand. Op het gebied van technisch beheer verzorgen de verschillende specialisten bij Unica Fire Safety wettelijk verplichte jaarlijkse onderhoudsbeurten en extra specialistische onderhouds- en beheerwerkzaamheden. De gewenste eisen van een ontruimingsinstallatie, daar helpen we u graag bij.

 

Waarom kiezen voor het specialisme Unica Fire Detection?

Bij Unica Fire Safety staan we voorop in het waarborgen van de brandveiligheid in Nederland. Als landelijk installatiebedrijf dat officieel is gecertificeerd in ontruimingsinstallatie, bieden we geavanceerde oplossingen op maat. Van luid alarm tot gesproken woordboodschappen, wij leveren en onderhouden systemen die levens redden. 

Voor het leveren en installeren van ontruimingsalarmering wordt gebruik gemaakt van merken als Siemens, Esser, Notifier, Hertek en Bosch, zowel in bestaande gebouwen als in de nieuwbouw.

Neem contact met ons op

Ontdek hoe wij uw veiligheid kunnen waarborgen. Neem contact op met ons team van experts voor advies op maat over ontruimingsalarminstallaties. Klik hier om contact op te nemen en uw vragen te stellen. We staan klaar om u te helpen!

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.