Hoogbouw | Unica

Hoogbouw

Hoogbouw

Brandveiligheid op hoog niveau!

In Nederland wordt en gesproken over ‘’hoogbouw’’ als de hoogste gebruikersvloer boven de 70 meter ligt. Het realiseren van een brandveiligheidsvoorzieningen op deze hoogte brengt unieke uitdagingen met zich mee. Zo is voor gebouwen van deze hoogte een actieve blusinstallatie verplicht. Deze blusinstallatie kan een sprinkler- of watermistinstallatie betreffen waarbij er tijdens het ontwerp speciale aandachtpunten op het gebied van pompcapaciteit en leidingwerk zijn. Daarnaast biedt ook de realisatie van de brandveiligheidsvoorzieningen in de hoogbouw de nodige uitdagingen. Onderwerpen als een gedetailleerde bouwplanning en bouwplaatslogistiek zijn bijvoorbeeld essentieel voor succesvolle uitvoering. Unica Fire Safety heeft veel ervaring met hoogbouwprojecten en is in staat organisaties te kunnen voorzien van een totaaloplossing op het gebied van brandveiligheid.  

Maatwerkoplossingen voor elk type project

Nieuwbouwprojecten in Nederland:
Hoogbouwprojecten in Nederland zijn veelal nieuwbouwprojecten. Bij deze nieuwbouwprojecten wordt er vaak gebruik gemaakt van een betonnen constructie. Het instorten van het leidingwerk in het beton heeft daarom vaak de  voorkeur bij deze vorm van bouwen. Unica Fire Safety heeft afgelopen jaren een werkwijze ontwikkeld waarmee wij onze leidingen in kunnen storten in het beton. Dit proces kan Unica Fire Safety toepassen bij verschillende bouwmethodes; zoals breedplaatvloeren, storttunnels, storttafels en bij platen/stempels. Onze doelstelling bij het ontwikkelen van dit proces is het verkorten van onze benodigde montagetijd tijdens de installatie van ons leidingwerk in verdiepingsvloeren. Dit levert niet alleen kostenvoordelen op maar ook verlaagt dit de algehele doorlooptijd per verdiepingsvloer.

Renovatieprojecten in Nederland:
Bij renovatieprojecten, of bij projecten waarbij het leidingwerk niet kan worden ingestort kunnen wij ook actieve blusinstallatie, met een zogenaamd ‘’opgebouwd leidingsysteem’’ leveren. Een sprinklerinstallatie of een watermistinstallatie kan hierbij een perfecte uitkomst bieden. 

Neem een kijkje bij één van onze projecten! In onderstaande video laten we zien hoe we de brandveiligheid voor het hoogbouwproject van Churchill in Rijswijk hebben gerealiseerd! 

De werkwijze van Unica Fire Safety

Bouwplaatslogistiek speelt een cruciale rol bij de realisatie van hoogbouwprojecten. Hoogbouw kenmerkt zich door verschillende ruimtelijke uitdagingen, zoals een beperkt werkoppervlak en complexiteit en vereist een zorgvuldige planning en coördinatie om een efficiënt bouwproces te waarborgen. Het beheer van materialen, apparatuur, personeel en informatie is essentieel om vertragingen te minimaliseren en de veiligheid te waarborgen op de bouwplaats.

Een belangrijk aspect van bouwplaatslogistiek in hoogbouw is de strategische keuze van de locatie voor tijdelijke opslag en het laden en lossen van materialen. De ruimte op grote hoogte en rondom de bouwplaats is vaak beperkt, dus het optimaliseren van de beschikbare ruimte is van groot belang. In verband met de beperkte hoeveelheid ruimte op de bouwlocatie is het belangrijk om onnodige transportstromen te voorkomen. Efficiënte opslagfaciliteiten in de nabijheid van de bouwplaats (zogenoemde decentrale hubs) verminderen transporttijd en minimaliseren de kans op beschadiging van materialen tijdens het transport. Daarnaast kunnen de transportstromen worden geoptimaliseerd door gebruik te maken van kleinere planmatige verzendingen en het beperken van eventueel verpakkingsmateriaal. 

Bekijk onze werkwijze
Unica Fire Safety zorgt voor een efficiënt en doelmatige projectverloop. Benieuwd hoe we dat precies doen? Bekijk hier onze werkwijze

Bouwtijdoptimalisatie als uitgangspunt 

Binnen hoogbouwprojecten worden diverse installaties veelal geïntegreerd in de tussenvloeren om de ruimte te optimaliseren. Hierbij worden sprinklerleidingen vaak als één van de eerste installaties aangebracht. Unica Fire Safety begrijpt dat deze vroegtijdige implementatie van cruciaal belang is voor de algehele doorlooptijd van het bouwproces. Door zich bewust te zijn van deze essentiële rol in het bouwproces, streeft Unica Fire Safety ernaar om niet alleen brandveiligheidsoplossingen te bieden die aan de hoogste normen voldoen, maar ook om deze efficiënt en tijdig te integreren in het bouwproces, waardoor de algehele voortgang van het project wordt geoptimaliseerd.

Bouwsnelheid is zeer belangrijk voor een succesvol projectverloop binnen de hoogbouw. Optimalisatie van de bouwtijd is een prioriteit in de aanpak van Unica Fire Safety, waarbij het bedrijf methoden hanteert om bouwtijd te verkorten zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en veiligheid. Een efficiënte montagemethode, continue communicatie met alle betrokken partijen en een proactieve benadering om potentiële obstakels tijdig te identificeren, dragen bij aan een doelmatig en efficiënt bouwproces.
 

De voordelen van Unica Fire Safety

Unica Fire Safety biedt een integrale oplossing op het gebied van brandveiligheid in het hoogbouwsegment. Met verschillende specialismes als Fire Suppression, Fire Detection, Fire Pumps & Water Supply en Passive Fire Protection is Unica Fire Safety in staat een totaaloplossing te bieden die geheel in eigen beheer kan worden uitgevoerd. Zowel bij bestaande gebouwen als in het nieuwbouwsegment ontwerpt, realiseert en onderhoud Unica Fire Safety gecertificeerde brandveiligheidsoplossingen waarbij onze specialisten klaar staan om organisaties gedurende de gehele levenscyclus van brandveiligheidsvoorzieningen te ondersteunen. 

Ga in gesprek met onze specialisten over brandveiligheid in de hoogbouw!

Brandveiligheid in de hoogbouw kan een complex en veelomvattend traject zijn. Dankzij de ervaring die is opgedaan bij diverse hoogbouwprojecten is Unica Fire Safety in staat organisaties te kunnen ontzorgen tijdens dit traject en daarbij te voorzien van advies op maat. Wilt u in gesprek over de mogelijkheden van brandveiligheid in de hoogbouw? Neem gerust contact met ons op!

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.