Brandbeveiliging voor Logistieke Gebouwen | Unica FIre Safety

Transport & Logistiek

Transport & Logistiek

Transport en logistiek: brandveiligheidsoplossingen voor continuïteit en betrouwbaarheid  

In de wereld van transport en logistiek staat Nederland al jaren aan de top in Europa. Met de opkomst van talloze distributiecentra en warehouses en andere magazijnen, en de implementatie van geautomatiseerde werkprocessen, vormen brandveiligheid, continuïteit en snelheid een belangrijke sleutelrol. Unica Fire Safety is actief in deze sector. En voorziet klanten, ingenieursbureaus en andere betrokkenen van brandveiligheidsadvies- tot aan de gewenste logistiek en transport brandveiligheidsoplossingen. 

In de sector transport- en logistiek, waar grote panden met vloeroppervlakten de norm zijn, is het essentieel om brandrisico's te minimaliseren. Dit vereist het opdelen van ruimtes in meerdere brandcompartimenten. Conform wet- en regelgeving moeten deze beperkt blijven (tot 2.500 m2 en 3.000 m2 bestaande gebouwen). Dit vraagt om slimme oplossingen zoals de inzet van een sprinklerinstallatie, om zo de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Belangrijk, aangezien logistieke gebouwen vaak enorme hoeveelheden aan opgeslagen goederen bevatten die beschermd moeten worden. Ook door de opkomst van geautomatiseerde distributiecentra verschuift de manier van opslaan, wat vraagt om een nog meer industriële brandveiligheidsbenadering. Unica Fire Safety helpt hierbij!

Is een van deze situaties van u van toepassing?

  • Bent u op zoek naar een installatie voor in een distributiecentra of warehouse, waarbij de gevolgen van water in een ruimte met opslag zoveel mogelijk worden beperkt?

  • Wilt u de betrouwbaarheid van uw bedrijfspand verhogen met een installatie die voldoet aan de hoogste normen voor brandveiligheid en bescherming van materialen?

Brandveiligheidsoplossingen in transport en logistiek

Voor op maat gemaakte brandveiligheidsoplossingen in transport en logistiek biedt Unica Fire Safety de volgende oplossingen:

  • Sprinklerinstallatie: Specifiek ontworpen voor de hoogtes en automatiseringen van distributiecentra, bieden onze sprinklers optimale bescherming met minimale waterimpact.

  • Branddetectie: Onze geavanceerde systemen detecteren vroegtijdig rook en beginnende branden, essentieel voor een snelle reactie.

  • Bouwkundige brandveiligheid: Naast installaties is ook de structuur van het pand belangrijk voor brandpreventie. Het opdelen van grote ruimtes in meerdere brandcompartimenten vormt hier een onderdeel van. 

  • Tijdelijke Watervoorzieningen: Een watervoorziening voor een sprinklerinstallatie is cruciaal in de transport- en logistieke sector omdat het branden snel kan blussen, waardoor de veiligheid van personeel en opgeslagen goederen wordt gegarandeerd.

Win advies in bij onze experts

Sprinklerinstallaties als dé oplossing in de transport en logistiek

Afbeelding

In deze sector worden vaak sprinklerinstallaties toegepast, zoals ESFR-systemen die door de grote bluscapaciteit een beginnende brand effectief kunnen blussen. De installatie van deze systemen vereist vaak speciale aandacht, vooral gezien de hoogte van de ruimtes en de toenemende automatisering van processen. Unica Fire Safety biedt hierbij ondersteuning en helpt pandeigenaren en andere betrokkenen in de logistieke en transportsector met deze brandveiligheidsvraagstukken. 

Onze werkwijze: specialistisch werk van Unica Fire Safety

Unica Fire Safety heeft jarenlange ervaring in het brandveilig maken van bedrijfspanden in de sector transport en logistiek. Ons team van specialisten weet als geen ander welke belangen er spelen en waar de uitdagingen op het gebied van brandveiligheid liggen. Een van de maatregelen waar we rekening mee houden is het afzetten van het werkgebied en de maatregelen die worden genomen voor werken op hoogte. Daarnaast werken we ook in bedrijfspanden die voorzien zijn van een koel- en vriescel, waarbij rekening gehouden dient te worden met de temperatuur. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om uw bedrijfspand brandveilig te maken en te houden.

Neem contact op voor een brandveiligheidsscan

Bescherm uw distributiecentra of warehouse tegen brandrisico's met Unica Fire Safety. Neem vandaag nog contact met ons op voor een brandveiligheidsscan en ontdek hoe we uw bedrijfscontinuïteit in deze sector kunnen waarborgen. Heeft u andere vragen over brandveiligheid in deze sector? Neem dan contact met ons op!

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.