Enterprise Mobility Management | Unica

Enterprise Mobility Management

Enterprise Mobility Management

Enterprise Mobility Management (EMM) is het geheel van mensen, processen en technologie, gericht op het beheer van mobiele apparaten, tablets en laptops voor zakelijk gebruik. Het doel van EMM is om het gebruik van deze apparaten te kunnen managen, beheren en veilig te houden binnen een bedrijfsomgeving.

Enrollment & toewijzing

Bij apparaten van Microsoft, Samsung en Apple kan gebruik gemaakt worden van registratie van het device bij de fabrikant of producent, waardoor deze vanaf aanschaf aan het bedrijf kunnen worden toegewezen in plaats van aan de individuele gebruiker. Denk hierbij aan Activation Lock (Apple) en Factory Reset Protection (Google).

Unica ICT Solutions faciliteert hiervoor de volgende diensten:

Apple Business Manager
Apple Business Manager (voorheen Device Enrollment Program (DEP) is een registratie waarmee je als IT-afdeling van een organisatie op een snelle manier een groot aantal Apple toestellen kunt instellen. Via je Mobile Device Management-systeem bepaal je eerst hoe je deze apparaten wilt instellen.

Microsoft Autopilot
Haal je Windows-apparaat uit de doos en zet het aan. Windows Autopilot configureert het in enkele stappen via de cloud. Windows Autopilot biedt services voor het installeren en vooraf configureren van nieuwe apparaten, zodat ze rechtstreeks uit de doos klaar zijn voor gebruik.
 

Samsung Knox
Met Samsung Knox beveilig en beheer je de zakelijke gegevens op de smartphones en tablets van jouw werknemers. Zo blijft vertrouwelijke bedrijfsinformatie gewoon binnenskamers. Samsung Knox zit standaard in de hardware van elke Samsung smartphone verwerkt, maar wordt pas actief in combinatie met één of meerdere cloud-oplossingen.