Jabro Tools zeer tevreden over brandbeveiliging van Unica

Jabro Tools zeer tevreden over brandbeveiliging van Unica

Jabro Tools, gevestigd in het Limburgse Lottum, is onderdeel van de Zweedse multinational Seco Tools Aktiebolag. Het bedrijf is een belangrijke, internationale leverancier van hightechgereedschappen aan onder meer de medische industrie, ruimtevaartorganisaties en energiecentrales. Jabro Tools schakelde Unica Automatic Sprinkler in om een sprinklerinstallatie aan te leggen om de dure productiemachines te beveiligen tegen brand.

Sprinklerinstallatie zo geruisloos mogelijk aanleggen
Unica is al vele jaren specialist op het gebied van brandbeveiliging. Het aanleggen van een moderne sprinklerinstallatie is voor de deskundige Unica-medewerkers dan ook doorgaans een koud kunstje. Bij Jabro Tools kregen de ervaren technici echter te maken met een bijzondere uitdaging. Vanwege de uiterst delicate productie van de hightechgereedschappen mocht het productieproces tijdens de aanleg van de sprinklerinstallatie namelijk niet worden verstoord. De Unica-montage had dagelijks overleg met Rob Janssen, projectleider bij Jabro Tools. Zodat er nauw contact was, er efficient gewerkt kon worden en vervolgens werd de installatie succesvol uitgevoerd.

Project succesvol afgerond, klant tevreden
Door de handen ineen te slaan werden alle mogelijke valkuilen vooraf goed doorgesproken en ondervangen. Het productieproces bij Jabro Tools heeft tijdens de installatie van de sprinklerinstallatie door Unica daardoor geen seconde stilgelegen. In december 2013 werd het project opgeleverd. Jabro Tools zegt zeer tevreden te zijn over de inzet van alle betrokken medewerkers en de flexibiliteit van Unica. Op 10 maart 2014 werd het project feestelijk afgesloten met gebak en de ondertekening van een tevredenheidsverklaring.