Onderhoudstechnici richten eigen gebouwbeheersysteem in voor Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

Onderhoudstechnici richten eigen gebouwbeheersysteem in voor Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

Anno 2020 was het gebouwbeheersysteem van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) aan modernisering toe. Er is veel gebeurd om het gebouwbeheersysteem te updaten, en als kers op de taart kregen de technische medewerkers van het RKZ de mogelijkheid om de nieuwe software naar eigen wens in te richten.

Nood aan een simpel en modern gebouwbeheersysteem

Marco van Os is al 14 jaar onderhoudstechnicus in het RKZ en heeft zich gespecialiseerd in het gebouwbeheersysteem. “In de beginfase had ik een gesprek met Unica Building Automation. We zochten samen naar de beste oplossing voor een virtuele omgeving. Met de ICT-afdeling heb ik voorbereidingen getroffen, zodat we het systeem op een verantwoorde manier konden overzetten."

Gebruiksvriendelijk en visueel overzichtelijk

Priva TC Manager is een gebruiksvriendelijk programma om het gebouwbeheersysteem aan te sturen, altijd en overal. De interface met pictogrammen maakt het visueel behapbaar.

Gerrit Roebersen, projectleider bij Unica Building Automation, is tevreden met het resultaat. “De nieuwe Blue ID en de oude Compri HX-systemen werken nu samen. Oud en nieuw communiceren vlot met elkaar in één gebouwbeheersysteem. Ook personen die minder technisch aangelegd zijn, kunnen ermee overweg.”

Gebouwbeheersysteem op maat

Met de kennis uit de PCE-cursus richtte Marco van Os zelf een dashboard in waar alle meldingen overzichtelijk zijn, zodat medewerkers efficiënt kunnen ingrijpen in geval van nood. “Ik heb het hele systeem naar mijn hand gezet en het zo ingericht dat het voor mij en mijn collega’s een overzichtelijk geheel is. Voor de hele grote projecten doe ik nog altijd een beroep op Unica Building Automation.”

Sterk partnerschap met Unica Building Automation

Sinds 2011 werkt Marco van Os regelmatig samen met Unica Building Automation. Daarover is hij heel tevreden. “De samenwerking verloopt soepel en zonder problemen. Ik kan altijd bij ze aankloppen als ik ergens tegenaan loop.”

Gerrit Roebersen is het volmondig eens: “We weten wat we aan elkaar hebben en vullen elkaar prima aan. Omdat Marco zelf een technische achtergrond heeft en een Priva Certified Engineer is, had hij al van in het begin een goed beeld van het eindresultaat. Zo ontstaan er geen misverstanden.”