Unica begeleidt verhuizing productielocatie Sekisui Alveo | Unica

Unica begeleidt verhuizing productielocatie Sekisui Alveo

Unica begeleidt verhuizing productielocatie Sekisui Alveo

Voor Sekisui Alveo zijn afgelopen maand productielijnen opgeleverd voor de uitbreiding van de productielocatie in Roermond. Het is een nieuwe stap in een complete fabrieksverhuizing van de productielocatie in Wales naar Roermond. De verhuizing wordt  door Unica Industry Solutions turn-key gerealiseerd, waarbij de specialismen van Spie-Numac en Saan Industriële Verhuizingen ingezet worden.

Aanbesteding machineverplaatsing
Sekisui Alveo wilde de complete productielijnen laten coderen, afkoppelen, demonteren, transporteren en op de nieuwe productielocatie weer laten opbouwen en inbedrijfstellen. Naast het fysiek verplaatsen van de machines wil het bedrijf de verhuizing ook gebruiken om de machines te verbeteren en te upgraden, om de productie verder te optimaliseren. Unica Industry Solutions maakte een aanbestedingsdocument met een duidelijke omschrijving van de scope van het project. Naar aanleiding van de aanbesteding kregen Unica, Spie-Numac en Saan Industriële Verhuizingen de opdracht om de verplaatsing gefaseerd te realiseren. De drie bedrijven hebben elk een eigen  specialisme en kunnen gezamenlijk de gehele scope van de verhuizing omvatten.

Partnership dekt volledige scope
Binnen het project voert Unica Industry Solutions het projectmanagement en verzorgt het de elektrotechnische en automatiseringswerkzaamheden van de industriële machines van Sekisui Alveo. Spie-Numac verzorgt de mechanische demontage- en montagewerkzaamheden, Saan Industriële Verhuizingen realiseert de zorgvuldige verplaatsing van de productiefaciliteiten van Wales naar Roermond. 

De samenwerking tussen de drie partijen dekt de volledige scope van de verhuizing af. Bovendien heeft Sekisui Alveo dankzij het projectmanagement vanuit Unica één aanspreekpunt, waardoor de lijnen kort en overzichtelijk zijn en de communicatie en realisatie snel verlopen. Op deze manier kan bovendien snel worden ingespeeld op veranderende omstandigheden of andere wijzigingen, wat bij een dergelijk langdurig en omvangrijk project regelmatig voorkomt.

Verbeterd productieniveau
Inmiddels is het verhuisproject in volle gang en zijn de eerste productielijnen in Roermond opgeleverd. Er is gekozen om gefaseerd te verplaatsen om op beide productielocaties nog te kunnen blijven produceren. De testproductie laat al zien dat het productieniveau van de machines minimaal de gelijke output behaalt en ruim binnen de specificaties blijft. De verwachting is een nog efficiënter productieniveau. De volgende fase, waarin wederom machinelijnen met daarbij alle toebehoren verplaatst, ge-upgrade en weer opgebouwd worden, is reeds in gang gezet. Daarnaast worden er nog een groot aantal kleinere machines, laboratoria, magazijnen, silo’s, etc. van Wales naar Roermond verhuisd.

Sekisui Alveo
Sekisui Alveo maakt deel uit van de wereldwijd opererende Sekisui-groep met hoofdzetel in Tokyo (Japan). Tot Sekisui Chemical Co. Ltd. behoren meer dan 150 dochterondernemingen in Europa, Azië en Australië, alsmede in de USA. Wereldwijd heeft Sekisui Chemical Co. Ltd. in totaal meer dan 20.000 medewerkers in dienst. Sekisui Alveo ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige polyolefine schuimen, hoofdzakelijk in Europa. Het innovatieve bedrijf heeft haar Europese hoofdvestiging in Zwitserland en is Europees marktleider in het segment polyolefine schuimen.

Unica, SPIE-Numac en Saan
Unica Industry Solutions is specialist in industriële dienstverlening en kan als systeemintegrator alle industriële technieken met elkaar koppelen en laten samenwerken. SPIE-Numac verzorgt onder meer preventief en correctief onderhoud en aanpassingen/modificaties aan productielijnen om productieprocessen te optimaliseren op het gebied van productiviteit, levensduur en veiligheid. Saan is logistiek dienstverlener op het gebied van kraanverhuur, (industriële) verhuizingen en projectlogistiek.

SekiSui Alveo