VORM Bouw en Unica werkten nauw samen aan Zorgboulevard Zaandam | Unica

VORM Bouw en Unica werkten nauw samen aan Zorgboulevard Zaandam

VORM Bouw en Unica werkten nauw samen aan Zorgboulevard Zaandam

“Als we weer zo’n project krijgen, kiezen we opnieuw voor Unica.”

Naast het Zaans Medisch Centrum werd in 2016 in recordtijd de Zorgboulevard Zaandam gerealiseerd. Voor Ad van den Bergh, bedrijfsleider bij VORM Bouw, was het de eerste keer dat hij samenwerkte met Unica. “Als we morgen weer zo’n groot en complex project krijgen, kiezen we zonder meer opnieuw voor Unica.”
 

In de Zorgboulevard Zaandam vinden, verdeeld over vijf verdiepingen, diverse zorgverleners een nieuw onderkomen. Er zitten onder meer een fysiotherapie-, revalidatie- en verloskundigenpraktijk, een apotheek alsook een oogziekenhuis, een zorghotel en diverse (zorg)winkels. Ook een Albert Heijn XL is onderdeel van de boulevard.

Snel en complex

“Door wat vertraging in de opstartfase, konden we pas in september 2015 beginnen met de bouw van de Zorgboulevard. We hadden toen al een adviseur ingeschakeld om een plan te maken voor de installaties. Maar vanwege de korte doorlooptijd – voor de kerst van 2016 moest alles klaar zijn – en de complexiteit van het project – verschillende huurders met allemaal hun eigen wensen – besloten we dat we toch liever wilden werken met een totaalinstallateur”, vertelt Ad. “Door al het installatiewerk bij één partij neer te leggen, zijn de communicatielijnen kort en houd je het overzicht. Vanuit ons netwerk kregen we de gouden tip ‘Ga eens met Unica praten’.”

Volwaardige partner

Ad werd positief verrast bij de eerste kennismaking. “Unica kwam met het idee om het pand anders te verwarmen; niet met vloerverwarming, maar met luchtverwarming. Dat gaat veel sneller en is dus comfortabeler voor de patiënten die in het zorghotel verblijven. Ik vond dat een gouden greep en wist meteen dat ik in Unica de juiste partij had gevonden. Geen traditionele onderaannemer, maar een volwaardige partner die mij veel zorg uit handen kon nemen.”

Prestatie

Waar gebouwd wordt, is commotie. Dat hoort erbij, weet Ad uit ervaring. “De communicatie kon soms wat effectiever. Daar staat tegenover dat de door de wol geverfde Unica-monteurs altijd bereikbaar en beschikbaar waren. Ze gingen gedurende het hele traject tot het uiterste om alles op tijd te realiseren. Dat is gelukt. In extreem korte tijd hebben we met elkaar iets prachtigs gerealiseerd. De huurders zijn tevreden en dat zegt mij: wat Unica maakt is kwalitatief goed. Ik kijk met veel voldoening terug op dit project en vind dat we samen een geweldige prestatie hebben geleverd.”