Woon- en zorgcentrum De Vijverhof brandveilig met watermist | Unica

Woon- en zorgcentrum De Vijverhof brandveilig met watermist

Woon- en zorgcentrum De Vijverhof brandveilig met watermist

"Bij brand staan onze bewoners niet zomaar 123 buiten"

Project:

Woon- en zorgcentrum De Vijverhof, Capelle a/d IJssel

Oplossing:


Watermist brandbeveiliging in bestaande nieuwbouw

Opdrachtgever:


 

Joost Zielstra: 'Unica adviseerde ons om voor hogedruk watermist te kiezen. Door de kleine buisdiameters is deze installatie namelijk eenvoudig te integreren in bestaande bouw. Bovendien kan een eventuele brand in een vroeg stadium gesignaleerd en geblust worden.'

Persoonlijkheid, betrokkenheid en deskundigheid staan hoog in het vaandel bij woon- en zorgcentrum De Vijverhof in Capelle a/d IJssel. Mensen wonen hier zelfstandig in een huiselijke, warme omgeving met alle denkbare thuiszorg binnen handbereik. De Vijverhof riep de hulp in van Unica om bewoners, medewerkers en bezoekers zo goed mogelijk te beschermen tegen brand.

Hogedruk watermistinstallatie in bestaande bouw
“Doordat er in een later stadium budget vrij kwam voor een gedegen brandbeveiligingssysteem, stonden we voor de uitdaging om dit in de bestaande nieuwbouw te installeren”, zegt Joost Zielstra, directeur van De Vijverhof. “Unica adviseerde ons om voor hogedruk watermist te kiezen. Door de kleine buisdiameters is deze installatie namelijk eenvoudig te integreren in bestaande bouw. Bovendien kan een eventuele brand in een vroeg stadium gesignaleerd en geblust worden. Dat is voor ons een groot voordeel, omdat dit minder druk legt op onze BHV-organisatie om het pand in het geval van brand zo spoedig mogelijk te ontruimen. Je kunt je voorstellen dat al onze bewoners niet zomaar één twee drie buiten staan. Een ander pluspunt van een hogedruk watermistinstallatie is dat er relatief weinig water wordt gebruikt, waardoor het risico op waterschade nagenoeg te verwaarlozen is. De gunstige aanbesteding gaf voor ons de doorslag om voor Unica te kiezen.”

“De Unica-medewerkers staan met de voeten in de klei en weten precies waar ze het over hebben”

Goede communicatie en samenwerking
Zielstra is zeer te spreken over de samenwerking met Unica Automatic Sprinkler. “De communicatie was open en alle afspraken werden, zoals het hoort, netjes nagekomen. Kortom, prima samenwerken, zowel met de projectleider als met de monteurs. We zijn er trots op dat we dankzij Unica een brandveilige woon- en leefomgeving hebben kunnen realiseren voor onze kwetsbare bewoners, hun families en onze medewerkers.”