Black Bear Carbon

Black is het nieuwe green

Black is het nieuwe green

Acht jaar geleden bedacht Black Bear Carbon een manier om koolstof uit afgedankte autobanden te halen. Met dit carbonisatieproces bespaart het bedrijf jaarlijks ruim 20.000 ton CO2 per productielijn. Carbon black is een hoogwaardige grondstof, die als ingrediënt wordt gebruikt om onder andere opnieuw autobanden te maken. Unica Industrial Projects bouwde mee aan de pilotfabriek in Nederweert en ontwikkelde de software voor het controle-aansturingssysteem.

Black Bear Carbon was op zoek naar een partij die de constructie van de complete industriële installatie, van process piping tot automatisering, voor zijn rekening kon nemen en ook duurzaamheid belangrijk vond. “Unica is een bedrijf dat zijn eigen management en coördinatie meeneemt,” zegt Joost Raimond, directeur Constructie. “Onze gedeelde visie over duurzaamheid was een connectiepunt. Ook zij maken de afweging of de opdracht binnen hun ideeën over duurzaamheid past. Uiteindelijk gaf dat de doorslag om voor Unica te kiezen.”

Daadkracht
Tijdens de uitvoering stuitte Black Bear Carbon op uitdagingen en tijdsdruk. Onder andere de staalconstructies vroegen om creatieve oplossingen. “Op het moment dat het nodig was, trad Unica productief en actief op. Hun inzet en toewijding zijn hun kracht en hebben eraan bijgedragen dat onze installaties tijdig werkten.”