Unica Foundation

Unica Foundation

Unica Foundation

De Unica Foundation werd in 2007 op initiatief van Unica opgezet met als doel technische hulpprojecten in ontwikkelingslanden te ondersteunen met kennis en kunde op het gebied van (duurzame) techniek. Door deze op structurele en duurzame wijze te delen met de Nepalese bevolking zijn sinds de oprichting de levensomstandigheden van meer dan 40.000 mensen verbeterd. De Unica Foundation heeft inmiddels duizenden Nepalezen en complete dorpen geholpen aan drinkwater, sanitair, zonne-energie, irrigatie en verbeterde kooktoestellen.

De stichting helpt niet alleen door geld te doneren aan lokale hulpprojecten, maar juist ook door haar kennis te delen. De nadruk ligt op duurzame, structurele oplossingen die relatief eenvoudig te integreren zijn binnen de mogelijkheden van het land. Dat doet de stichting veelal in samenwerking met lokale ontwikkelingsorganisaties, zoals het Nepalese Rode Kruis. Uitgangspunt hierbij is dat de bevolking zelf actief meewerkt aan de projecten. De Unica Foundation ondersteunt en begeleidt de projecten ter plaatse met eigen projectleiders, docenten en vrijwilligers.

De stichting staat los van onze bedrijvengroep, maar talrijke medewerkers zetten zich in als vrijwilliger. Eens per jaar wordt vanaf het hoofdkantoor van Unica de Welloop georganiseerd, een sponsorloop waar Unica-medewerkers en relaties aan meedoen om donaties voor de Unica Foundation op te halen.

Meer informatie 
Voor meer informatie over de Unica Foundation verwijzen we u naar www.unicafoundation.nl.

U kunt ook contact opnemen:
Stichting Unica Foundation
De Wel 15, 3871 MT Hoevelaken
Postbus 202, 3870 CE Hoevelaken
T:  +31 33 750 86 86
E:  info@unicafoundation.nl

Maatschappelijke betrokkenheid
Duurzaam ondernemerschap past Unica ook toe buiten de eigen bedrijfsvoering of dienstverlening, in de maatschappelijke omgeving.