Consortium Four Care tekent voor bouw nieuw Amphia ziekenhuis

Consortium Four Care tekent voor bouw nieuw Amphia ziekenhuis

Breda 17 mei 2016 - Vandaag vindt het formele gunningsmoment plaats van de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis in Breda. Aannemersconsortium Four Care en Amphia tekenen voor de nieuwbouw van een topklinisch opleidingsziekenhuis dat dankzij een sterk multidisciplinair concept straks betere zorg zal kunnen bieden aan patiënten in en rondom Breda. Four Care consortium bestaat uit ENGIE Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen en zal zorgdragen voor een geïntegreerde en duurzame aanpak van respectievelijk de installaties en bouw. Het ziekenhuis, met een oppervlakte van 76.000 m², zal naar verwachting in 2019 haar deuren openen.

Intensief proces

Met het tekenen van de overeenkomst wordt een intensief proces afgesloten. Na een zorgvuldig uitgevoerd aanbestedingsproces bleek consortium Four Care de beste kandidaat voor het bouwen van het nieuwe ziekenhuis. ENGIE Services en Unica zullen in een geïntegreerde samenwerking alle duurzame installaties verzorgen. Van Wijnen en Trebbe nemen het bouwkundig deel waar. Hein Trebbe, directeur van Trebbe Groep B.V., verheugt zich op de samenwerking. “De bouw van een duurzaam ziekenhuis is voor ons consortium een prachtige opdracht. Wij vinden het dan ook een eer om samen met Amphia te mogen bouwen aan dit ultramoderne ziekenhuis”. John Quist, CEO van Unica, beaamt deze woorden: “Niet alleen zullen wij duurzame oplossingen toepassen en inzetten, maar dragen we tevens zorg voor de bijzondere techniek van een hoogwaardig operatiecomplex.”

Multidisciplinaire zorg

Amphia heeft met de nieuwbouw van het ziekenhuis duidelijke doelen voor ogen. “Medisch specialistische zorg wordt steeds meer multidisciplinair,” aldus Ernst Hoette, lid Raad van Bestuur. “Specialisten met verschillende disciplines werken intensiever samen en moeten elkaar sneller kunnen raadplegen. Daarvoor is het belangrijk dat zij op één locatie zitten. De patiënt heeft hier baat bij: er kan nog sneller een behandelplan worden samengesteld en uitgevoerd.”

Duurzaam bouwen

Duurzame bedrijfsvoering is een thema dat verweven is in de samenwerking. Zo ondertekende Amphia met de Gemeente Breda een Green Deal. Die houdt in dat er zuinig en slim wordt omgegaan met energie, water, voedsel, afval en medicijnen. Er wordt een warmte koude opslag (WKO) gerealiseerd en mede daardoor vermindert de CO₂ uitstoot met 80%.

Ernst Hoette, lid van raad van bestuur van Amphia: “We zijn blij met deze mooie stap in de realisatie van een ultramodern zorgcomplex voor onze regio en zien uit naar een plezierige samenwerking.”

Meer informatie over de nieuwbouw