Kiwa certificeert Unica voor beheer en testen van sprinklerinstallaties op afstand | Unica

Kiwa certificeert Unica voor beheer en testen van sprinklerinstallaties op afstand

Kiwa certificeert Unica voor beheer en testen van sprinklerinstallaties op afstand

Unica Fire Safety heeft het certificaat van certificeringsinstelling Kiwa Fire Safety & Security Certification ontvangen (FSS) voor FIRE Vision sprinkler. Deze innovatieve oplossing stelt in staat om tweewekelijkse sprinklerinstallatietests op afstand uit te voeren en is tot stand gekomen door specialismen uit verschillende Unica-bedrijven te combineren. Het certificaat bevestigt dat FIRE Vision Sprinkler niet alleen voordelen biedt, maar ook voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. 

v.l.n.r.  Mischa van der Geld (Unitmanager Kiwa Fire Safety & Security Certification), Tom Verschoor (Clusterdirecteur Unica Fire Safety), Peter Voshol, (Business Development Manager Kiwa) Raycko van Hummel (Manager digital Unica Fire Safety), Marcel van der Beek (Directeur Boele Fire Protection), Christiaan Koekoek (Sales manager technisch beheer Unica Fire Safety), Dennis Verboom (Lead Software Engineer Unica Industry Solutions), Erik Haan (Technisch innovatiespecialist Unica Fire Safety), Jelle van der Giessen (projectleider Boele Fire Protection), Andre Groenewegen (Software engineer Unica Industry Solutions), Soetimah Luijf-Goos (Marketing en communicatie Manager Unica Fire Safety) en Jan van Trijp (trainee

Mischa van der Geld van certificeringsinstelling Kiwa FSS overhandigde het certificaat van FIRE Vision sprinkler aan clusterdirecteur Tom Verschoor en digital manager Raycko van Hummel van Unica Fire Safety. Met deze certificering op basis van een K21045 (SCP07- Remote Access Remote Service for Sprinkler Systems) toont Unica Fire Safety aan op een adequate en innovatieve manier invulling te kunnen geven aan beheersactiviteiten voor sprinklerinstallaties en deze op afstand te kunnen monitoren en testen. Hierbij stelt het certificatieprogramma eisen aan het op afstand testen van sprinklersystemen vanuit drie perspectieven. Allereerst internationale eisen op het gebied van cyber security vanuit de IEC 62443 (3-3), het remote acces en remote service proces voor brandveiligheidssystemen (EN 50710) en de eisen die gesteld worden aan de beheersactiviteiten voor sprinklersystemen op basis van de NFPA en TB80. 

Met dit certificaat bevestigt Unica Fire Safety haar positie als innovatieve speler op het gebied van (brand)veiligheid en het continue streven naar steeds duurzamere en efficiëntere brandveiligheidsoplossingen: ‘Voor Unica Fire Safety draait innovatie om het verbeteren van processen, producten en diensten om klanten beter van dienst te zijn en tegelijkertijd brandbeveiliging duurzamer, efficiënter en slimmer te maken. FIRE Vision sprinkler is daar een mooi voorbeeld van. Deze certificering onderstreept het succes in het ontwikkelen van innovatieve brandveiligheidsoplossingen, en zet de toon voor een toekomst waarin dergelijke innovatieve onderhoudsconcepten hopelijk standaard worden’, aldus clusterdirecteur Tom Verschoor van Unica Fire Safety.  

Deze officiële uitreiking markeert niet alleen de gecertificeerde status van FIRE Vision sprinkler, maar benadrukt ook de samenwerking tussen Unica Fire Safety en certificeringsinstelling Kiwa FSS gedurende het certificeringstraject: ‘Kiwa en Unica Fire Safety vinden elkaar op het gebied van het mogelijk maken van innovatieve en duurzame oplossingen voor brandveiligheid. We feliciteren Unica met het behalen van deze mijlpaal’, aldus Kiwa FSS. 

Samenwerking voor landelijke implementatie 
Een aantal maanden geleden werd FIRE Vision sprinkler door Unica Fire Safety op de markt gebracht, met als doel om klanten op duurzame wijze te ondersteunen bij het periodiek beheer en testen van sprinklerinstallaties. Met deze innovatie krijgt een klant 24/7 digitaal inzicht in zijn installatie én wordt er een forse besparing in CO2-uitstoot (scope 3 van de CO2-prestatieladder) voor klanten gerealiseerd. Met trots kunnen we meedelen dat de eerste opdracht, via onze dochteronderneming Boele Fire Protection, is verkocht aan Pyrock B.V, installateur in brandveiligheid. De inzet van deze nieuwe oplossing getuigt niet alleen van toewijding aan effectieve brandveiligheid, maar illustreert ook de bijdrage van een geavanceerde en gecertificeerd beheersconcept met betrekking tot brandveiligheid. 

Over FIRE Vision sprinkler
FIRE Vision sprinkler is een innovatie waarmee de verplichte tweewekelijkse sprinklerinstallatietests op afstand kunnen worden uitgevoerd vanuit een centrale controlroom, met behoud van kwaliteit. Deze technologie biedt servicemonteurs de mogelijkheid om direct de locatie en aard van de melding waar te nemen, wat leidt tot snellere en gerichte acties.  

De voordelen van FIRE Vision sprinkler omvatten niet alleen het op afstand uitvoeren van tests, maar ook de mogelijkheid om andere beheertaken efficiënt te integreren. Hierdoor wordt de optimale brandveiligheid gewaarborgd, en wordt voldaan aan de onderhoudsvoorschriften (TB80). Voor organisaties resulteert dit in aanzienlijke CO2-reductie, besparingen op de Total Cost of Ownership, en verminderde operationele overlast. Door het gebruik van beschikbare data kunnen potentiële storingen tevens sneller worden verholpen, waardoor predictive maintenance wordt geïntegreerd. Dit maakt het mogelijk om op duurzamere en efficiëntere wijze tests en monitoring van installaties uit te voeren, met behoud van de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Over Unica Fire Safety 
Unica Fire Safety, een vooraanstaande speler in Nederland op het gebied van brandbeveiliging, biedt met een team van 450 specialisten integrale brandveiligheidsoplossingen. De specialismen die het cluster hierbij inzet omvat: fire suppression, fire detection, fire pumps & water supply en passive fire protection. Met gecertificeerde brandveiligheidsvoorzieningen zorgt het cluster voor optimale brandveiligheid gedurende de volledige levenscyclus van brandveiligheidsvoorzieningen. 

Meer weten over deze innovatie? Bekijk de website via: https://www.unica.nl/fire-safety/dienst/Innovaties-FIRE-VISION/FIRE-VISION-Sprinkler 

Certificaat van certificeringsinstelling Kiwa Fire Safety & Security Certification