Unica Fire Safety neemt certificeerbare PZI via de smartphone in gebruik

Unica Fire Safety neemt certificeerbare PZI via de smartphone in gebruik

 

Unica Fire Safety heeft de Cloud-smartphone gebaseerde ontruimingsinstallatie (NEN 2575-4) van MultiBel in gebruik genomen. Hierdoor is het mogelijk om in gebouwen, waar men niet zelfredzaam is, een ontruiming met stil alarm in werking te zetten, zonder dat daar extra ontvangers voor nodig zijn. De traditionele PZI (Personen Zoek Installatie) is hierdoor verleden tijd. 
 

PZI voor de smartphone

Dit voorjaar kregen Unica Fire Safety en MultiBel contact met elkaar over een nieuw certificeerbaar Personen Zoek Installatie Systeem (PZI) voor de smartphone.

Deze nieuwe Cloud-smartphone oplossing fungeert primair als stil ontruimingsalarmsysteem. Binnen het gewenste ontvangstgebied is, via de app, direct zichtbaar wie er van de Bhv’ers beschikbaar is. Doordat het ontruimingsalarmsysteem locatie gebonden kan worden ingesteld, worden alleen alle belanghebbenden, die betrokken zijn bij het calamiteitenplan, op de hoogte gebracht. Het systeem geeft real-time inzicht in wie er gehoor geeft aan de oproep. Als men, bij een calamiteit, geen gehoor geeft, wordt de desbetreffende persoon gebeld, ge-sms’t of gemaild.

Deze activiteiten worden allemaal geregistreerd en zorgen voor ondersteunend bewijs voor in het logboek van de beheerder. Ook krijgt de beheerder de mogelijkheid om persoonsinstellingen te wijzigen. Bij dit systeem zijn er geen extra ontvangers, zoals piepers en steunzenders meer nodig. Dit zorgt voor een enorme verhoging in het gebruikersgemak.

Daarnaast is het ontruimingsalarmsysteem ook inzetbaar voor andere doeleinden, zoals alarmeren van de facilitaire dienst bij storingen of andere technische problemen en alarmeren van collega’s bij agressie of alleen werkers die niet reageren. Ook zorgverleners in de nabije omgeving kunnen voor assistentie benaderd worden.

Via de installatie kan ook eenvoudig zelf een actie worden gestart om hiermee bijvoorbeeld een ontruiming te trainen. Door de veelzijdigheid is het systeem, door onze monteurs, in elk calamiteitenplan te integreren.

Toevoeging aan onze demoruimte

Unica Fire Safety heeft een demoruimte waar veel producten die wij op het gebied van sprinkler, watermist en brandmeld techniek leveren, installeren en onderhouden, staan. In deze ruimtes kunnen onze klanten en relaties de brandbeveiligingstechniek zien en ervaren. Ook gebruiken we deze ruimte voor demonstraties en trainingen aan onze monteurs.

Ook de nieuwe PZI-installatie van MultiBel heeft in onze demoruimte een plekje gekregen. Naast onze werkende ontruimingsalarminstallatie type A en B, hebben we nu ook een zeer moderne PZI-installatie, werkend volgens de NEN 2575-4 richtlijnen. Onze inbedrijfstellers zijn getraind in het snel installeren van de hardware van de Cloud-oplossing en het koppelen van het systeem met de brandmeldinstallatie op locatie. Op deze manier hoeft MultiBel alleen maar de installatie bij de eindgebruiker te implementeren en kan deze direct in gebruik worden genomen.

Links: Bert van de Meer, Unica Fire Safety | Rechts: Olivier Nieland, MultiBel

Dienstverlening van A tot Z

Met deze nieuwe oplossing kan Unica Fire Safety haar klanten nog beter van dienst zijn en een breed portfolio aanbieden op het gebied van brandveiligheid.  Wilt u meer informatie ontvangen over deze oplossing of heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Neem contact met ons op