Actueel

Sprinklers en vluchtveiligheid bij brand

De toepassing van een sprinklerinstallatie heeft al bewezen een grote positieve bijdrage te leveren aan de beheersbaarheid van brand, instandhouding van stalen draagconstructies en het beperken van de materiële brandschade. Nieman Raadgevend Ingenieurs heeft onlangs in opdracht van de VEBON-NOVB en European Fire Sprinkler Network (EFSN) onderzoek gedaan naar de bijdrage van een sprinklerinstallatie aan de persoonlijke veiligheid van gebouwgebruikers bij brand.

Op basis van de resultaten van dit onderzoek kan worden gesteld dat sprinklerbeveiliging ook een duidelijke positieve bijdrage levert aan de vluchtveiligheid van gebouwgebruikers in het geval van brand. Sprinklers verminderen de verslechtering van de ruimtecondities, waardoor de beschikbare vluchttijd wordt verlengd. Daarnaast dragen sprinklers bij aan de overleefbaarheid van brand.

Unica neemt Boele Fire Protection over

Unica heeft zijn netwerk van bedrijven versterkt met Boele Fire Protection, dat gespecialiseerd is in watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties. De overname betekent voor Unica een verdieping van de gespecialiseerde activiteiten op het gebied van brandveiligheid, waarin Unica met het bedrijf Unica Fire Safety al sinds begin deze eeuw actief is. De producten en diensten van Boele Fire Protection vormen een mooie aanvulling op het portfolio van Unica, dat daarmee nog beter in staat is om voor opdrachtgevers brandveiligheidsoplossingen van A tot Z te verzorgen.

Unica realiseert installaties en brandbeveiliging WTC Amsterdam

Unica gaat de technische installaties aanleggen in de nieuwbouw van World Trade Center (WTC) aan de Zuidas in Amsterdam. De komende jaren wordt het grootste kantoorgebouw van Nederland uitgebreid met de bouw van ‘Tower Ten’ ter grootte van circa 32.000 m². Daarnaast vindt er een volledige renovatie plaats van Toren D (oppervlakte van 17.000 m²), die met de nieuwbouw zal worden verbonden. Ook hier legt Unica de technische installaties aan. Unica Fire Safety gaat de brandveiligheidsvoorzieningen in de nieuwbouw en de ondergrondse parkeergarage installeren.