Watermistinstallaties | Unica

Watermistinstallaties

Watermistinstallaties

Watermist als hoogwaardig alternatief voor sprinkler

Watermist biedt een aantrekkelijk alternatief voor traditionele sprinklerinstallaties. Dankzij de hogedruk werking en koelvermogen is watermist een efficiënte brandblusser die de vluchttijd verlengt en de schade minimaliseert. Dit maakt deze oplossing bij uitstek geschikt voor organisaties in de zorg of bij datacenters  

Door het gebruik van speciale pompsystemen, leidingwerk en watermistnozzles kan er onder hoge druk watermist worden gegenereerd. Hierdoor ontstaan er microscopische waterdruppels die de hitte uit de brand kunnen onttrekken en de zuurstof uit de lucht verdringen. Hiermee worden 2 van de 3 componenten uit de branddriehoek, zuurstof en ontbrandingstemperatuur, bestreden waardoor de brand snel en effectief geblust kan worden. Unica Fire Safety is een erkend installateur op het gebied van hoge- en lage druk watermistsystemen in Nederland.

Afbeelding

 

  

Afbeelding

De voordelen van een watermist installatie

Een watermistinstallatie kent tal van verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele sprinklerinstallatie. Afhankelijk van de unieke situatie biedt het hierdoor een uitermate geschikte oplossing voor verschillende organisaties in specifieke branches. 

Een langere vluchttijd: Elke seconde telt bij brand. Watermistsystemen, vooral populair in sectoren als gezondheidszorg, verlengen de kostbare vluchttijd. De microscopische waterdruppels koelen de omgeving en zijn van vitaal belang in gebouwen met kwetsbare bewoners zoals psychiatrische instellingen, ziekenhuizen, en verzorgingstehuizen. 

Minder waterverbruik: Watermist verbruikt aanzienlijk minder water dan traditionele sprinklersystemen. Dit maakt het tot een duurzame oplossing. Ook is er vaak geen apart reservoir nodig; aansluiting op de drinkwaterleiding is vaak al voldoende. Hierdoor is dit een geschikte oplossing voor locaties met weinig ruimte. Door het lage waterverbruik minimaliseert watermist de kans op schade aan kostbare apparatuur na het blussen. Het is hierdoor een geschikte oplossing voor organisaties met een kwetsbare omgevingen voor waterschade, zoals musea of datacenters. 

Minimale onderbreking van werkzaamheden: Watermistinstallaties zijn eenvoudiger te installeren dan sprinklersystemen. Dankzij dunne leidingen en op maat gemaakte prefab-onderdelen veroorzaken watermistsystemen minimale overlast tijdens installatie, waardoor uw bedrijfsprocessen ongestoord kunnen doorgaan.

 

Watermist biedt een uitstekende oplossing voor specifieke branches, zoals in de zorg. Lees hier hoe Unica Fire Safety hogedruk watermist heeft toegepast bij woon- en zorgcentrum De Vijverhof.

 

Unica Fire Safety als specialist op het gebied van watermist

Sinds 2009 installeren en onderhouden onze collega’s watermistinstallaties in de Nederlandse markt, in samenwerking met vooraanstaand leverancier Danfoss. Danfoss is marktleider binnen Europa op het gebied van het ontwerpen en leveren van watermistcomponenten zoals watermistpompen, alarmkleppen en watermistnozzles. De afgelopen jaren heeft de watermistmarkt, en zo ook de techniek zich sterk ontwi kkeld waarbij Unica Fire Safety zich verder heeft kunnen specialiseren op het gebied van deze oplossing. Daarnaast heeft Unica Fire Safety met een eigen watermistwerkplaats de mogelijkheid dit systeem aan te bieden via prefabricage. Hiermee kan de doorloopsnelheid van de werkzaamheden worden gewaarborgd en wordt overlast op locatie beperkt. 

Afbeelding

 

Meer weten?

Meer te weten komen over de mogelijkheden van een watermistinstallatie voor uw organisatie? Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem vrijblijvend contact met ons op!

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.