Sprinklerinstallatie | Ontwerp, Installatie en Onderhoud | Unica

Sprinklerinstallaties

Sprinklerinstallaties

Een effectief middel om branden te blussen en detecteren

Een goed functionerende sprinklerinstallatie is essentieel om branden onder controle te houden. Deze installaties reageren automatisch op hitte, waardoor een beginnende brand effectief wordt gedetecteerd en bestreden. Met een sprinklerinstallatie beschermd u uw gebouw en eigendommen en waarborgt u de veiligheid van eventueel aanwezige personen tijdens een brand. Unica Fire Safety ontwerpt, installeert en onderhoud vanuit het specialisme Fire Suppression sprinklerinstallaties voor organisaties door heel Nederland. Als erkend installateur en marktleider op het gebied van brandbeveiliging voorzien de specialisten van Unica Fire Safety organisaties van gepast advies en hoogwaardige maatwerkoplossingen.

Afbeelding

Sprinklerinstallaties zijn effectief en doeltreffend.

De werking van een sprinklerinstallatie is eenvoudig maar doeltreffend. Sprinklers reageren op toenemende hitte door water te verspreiden, zodra de omgevingstemperatuur een bepaald punt bereikt. Bijvoorbeeld door een brand of rookvorming. Dit gebeurt doordat het glas in de sprinklerkop onder een vooraf bepaalde temperatuur barst of de smeltzekering bezwijkt, waardoor het water begint te stromen. Op deze manier wordt een brand snel geblust of onder controle gebracht. Deze doeltreffende werking brengt grote voordelen met zich mee. 

Een sprinklerinstallatie heeft een snelle reactietijd wat de kans op verspreiding van een brand minimaliseert, wat de kans op verspreiding van de brand minimaliseert. Daarnaast helpt een sprinklerinstallatie bij het onderdrukken van branden door water of ander blusmiddel over de brandhaard te verspreiden. Hierdoor wordt de brand snel ingedamd voordat deze zich kan uitbreiden naar aangrenzende gebieden. 

Een ander voordeel van sprinklers is het beperken van de schade aan eigendommen en inventaris. Doordat sprinklers de brand snel onder controle krijgen, wordt de omvang van de schade aanzienlijk verminderd. Dit resulteert in lagere herstelkosten en minder stilstand van bedrijfsactiviteiten. Bovendien bieden sprinklerinstallaties continue bescherming zonder menselijke tussenkomst. Dit verhoogt de brandveiligheid, zelfs wanneer er niemand aanwezig is in het gebouw.

Een sprinklerinstallatie als gelijkwaardige oplossing. 

Het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) en andere normen en voorschriften verplichten u om bepaalde maatregelen te treffen op het gebied van brandveiligheid. Om uw pand brandveilig te maken, moet u voldoen aan verschillende bouwkundige, installatietechnische en organisatorische (BIO) maatregelen. Echter, het aanbrengen van brandwerende scheidingen kan beperkend zijn, vooral in grote ruimtes zoals logistieke hallen. In dergelijke gevallen kan een sprinklerinstallatie dienen als een gelijkwaardige oplossing. Dit biedt meer bouwkundige vrijheid en zorgt ervoor dat uw bedrijfsproces niet wordt belemmerd. Unica Fire Suppression kan u van advies voorzien op het gebied van de gelijkwaardigheidsoplossing.

 

Neem contact op met één van onze specialisten!

Installatie met minimale bedrijfsonderbreking:

De specialisten van Unica Fire Suppression erkennen het belang van de continuïteit van uw bedrijfsprocessen. Elk uur dat uw bedrijf stil ligt, kost het u geld. Daarom heeft het beperken van de overlast, tijdens de aanleg van de installatie in een bestaand gebouw hoge prioriteit. Uitbreidingen aan de installatie - vanwege bijvoorbeeld een verbouwing - realiseren we snel en effectief. Met Unica Fire Suppression wordt dit gerealiseerd door gebruik te maken van een innovatie genaamd de Livetap. Hiermee kunnen sprinklerleidingen worden aangeboord zonder dat het leidingnet moet worden afgetapt. Hierdoor blijft uw systeem operationeel tijdens installatie en wordt er geen water verspild. Dit zorgt voor een efficiënte en effectieve uitbreiding van de sprinklerinstallatie.

Beheer en Onderhoud van de sprinklerinstallatie

Om uw sprinklerinstallatie goed te laten functioneren is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Dit onderhoud bestaat uit periodiek beheer en meer-jaarlijkse inspecties. Denk hierbij aan het uitvoeren van inwendig leidingonderzoek of een SCIOS inspectie. Om aan te tonen dat deze installaties goed functioneren en het gebouw brandveilig is moet deze voldoen aan de eisen van het inspectiecertificaat. Unica Fire Safety helpt installatie-eigenaren bij het behalen van dit certificaat door jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden uit te voeren en eventuele afkeurpunten uit de inspectie te corrigeren.

 

De voordelen van Unica Fire Safety

Unica Fire Safety is met het specialisme Fire Suppression een erkend sprinklerinstallateur. Dagelijks worden organisaties door onze experts voorzien van advies, ontwerp, realisatie en beheer & onderhoud van sprinklerinstallaties. Als één van de grootste partners in Nederland op het gebied van brandveiligheid biedt Unica Fire Safety een integrale oplossing. Hierbij wordt er nauw samengewerkt met de overige specialismes op het gebied van Fire Detection, Water Pumps & Water Supply en Passive Fire Protection. Hierdoor is Unica Fire Safety in staat een totaaloplossing.

Digitalisering en verduurzaming van uw sprinklerinstallatie met FIRE VISION

Unica Fire Safety werkt met verschillende duurzame innovaties zoals FIRE VISION om het beheer en testen van uw installatie nog efficiënter te laten verlopen. Met deze duurzame digitale innovatie maken we het mogelijk om het (twee)wekelijkst testen van uw installatie op afstand uit te voeren. Hiermee beperken we de reisbewegingen en voorkomen we onnodig overlast bij u op locatie. Daarnaast heeft u altijd 24/7 realtime inzicht in de staat van uw sprinklerinstallatie. 

 

Neem contact op met onze specialisten.

Het realiseren van een sprinklerinstallatie kan een complex proces zijn. Hierbij moet er altijd rekening worden gehouden met de unieke omstandigheden van uw gebouw en organisatie. De experts van Unica Fire Suppression staan voor u klaar om u te voorzien van een gepast advies en oplossing. 

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.