Ontruiming: Type A | Unica

Ontruiming: Type A

Ontruiming: Type A

Ontdek waarom een Type A-ontruimingsalarminstallatie cruciaal is voor snelle ontruiming

Uit onderzoek is gebleken dat mensen sneller en massaler reageren op een gesproken-woord-instructie dan op een toonsignaal. Dit inzicht vormt de kern van effectieve ontruimingsalarmeringssystemen, met als voorbeeld een ontruimingsalarminstallatie type A. Dit is een ontruimingsinstallatie die zowel gesproken woord als een slow whoop signaal omvat. Unica Fire Safety biedt vanuit het specialisme Fire Detection verschillende oplossingen op het gebied van dit type installatie.

Ontruimingssystemen type A omvatten een ontruimingsalarmcentrale, bewakingsapparatuur, noodstroomvoorziening, luidsprekers, versterkers en bedieningspanelen. Dit zorgt voor een snelle en effectieve alarmering. Deze installaties zijn verplicht volgens het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (Bbl) in grote en complexe gebouwen, alsook in kleinere gebouwen die aan specifieke criteria voldoen. Denk hierbij aan gebouwen met een gebruiksoppervlakte vanaf 10.000m², ruimtes voor minimaal 1.000 mensen, of logiespanden op meer dan 20 meter hoogte. Unica Fire Safety past in verschillende hoofdmarkten, zoals in de zorgsector, kantoorgebouwen en meer deze maatwerk brandveiligheidsoplossingen toe. 

Waarom kiezen voor een ontruimingsinstallatie van Type A?

  • Multifunctionele Instructies: Type A-installaties kunnen instructies verspreiden in meerdere talen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse gebruikersgroepen.

  • Effectieve Gestuurde Evacuatie: Door bij te dragen aan een gestructureerde ontruiming, helpen Type A-installaties bij het voorkomen van paniek en het bevorderen van een georganiseerde evacuatie.

  • Veelzijdigheid in Gebruik: Naast hun primaire functie kunnen Type A-installaties ook worden ingezet voor andere doeleinden, waardoor ze een waardevolle investering zijn voor uw veiligheidsinfrastructuur.

Meer weten over een ontruimingsalarm? Neem dan contact met ons op!

Wettelijke vereiste ontruimingsinstallatie type a

De keuze voor het juiste type installatie wordt bepaald door normen zoals de NEN2575, en is vooral belangrijk in openbare gebouwen waar kennis van gebouwindeling en vluchtwegen mogelijk beperkt is. Bij Unica Fire Safety zorgen we ervoor dat uw Type A-ontruimingsinstallatie voldoet aan alle wettelijke vereisten, zodat u kunt investeren in maximale veiligheid en gemoedsrust.

Ontdek het verschil tussen Type A en Type B ontruimingsalarmsystemen

Type A ontruimingsalarmen bieden een brede waarschuwing door alle alarmen tegelijkertijd te activeren, waardoor alle aanwezigen in het gebouw snel gealarmeerd worden zonder onderscheid te maken tussen zones of verdiepingen. Aan de andere kant gaan Type B ontruimingsalarmen een stap verder door het gebouw te verdelen in zones of verdiepingen, waardoor alleen het alarm in de specifieke zone waar de noodsituatie zich voordoet, wordt geactiveerd. Deze geavanceerde benadering minimaliseert paniek en bevordert een efficiëntere evacuatie, wat essentieel is voor de veiligheid van alle aanwezigen.

Neem contact met ons op 

Optimaliseer de brandveiligheid van uw gebouw met een type A ontruimingsalarm. Investeer in de hoogste normen voor brandveiligheid en evacuatie efficiëntie. Neem contact met ons op en laat ons helpen bij het beschermen van uw mensen en eigendommen.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.