Ontruiming: Type B | Unica

Ontruiming: Type B

Ontruiming: Type B

Verbeterde veiligheid en efficiënte ontruiming met ons ontruimingsalarm type B 

Streef naar veiligheid en efficiëntie met een ontruimingsinstallatie type B van Unica Fire Safety.

In noodsituaties is een betrouwbaar en effectief ontruimingsalarm essentieel voor de bescherming van uw gebouw en de mensen binnenin. Bij Unica Fire Safety begrijpen we dit als geen ander, en bieden we Type B ontruimingsalarmen aan vanuit het specialisme Fire Detection.

Type B ontruimingsalarmen zijn ontworpen om bij een noodsituatie met een duidelijk en herkenbaar geluid of toon te waarschuwen. Door de akoestische signaalgever (slow-whoop) van het ontruimingsalarm worden aanwezigen in het bedrijfspand tijdig gealarmeerd, zodat (een gedeelte) van het bedrijfspand snel en ordelijk kan worden ontruimd. Deze systemen zijn naadloos geïntegreerd met brandmeldinstallaties. Met deze brandveiligheidsoplossing kunnen gebouwen tot 10.000 m2 efficiënt en effectief worden beschermd, zonder grote groepen mensen gelijktijdig aanwezig zijn. Unica Fire Safety past vanuit het specialisme Fire Detection een slow whoop ontruimingsinstallatie toe in kantoren, scholen, industriegebouwen en meer.

Waarom zou u kiezen voor een Type B ontruimingsalarm van Unica Fire Safety?

  • Prioriteit voor veiligheid: Onze Type B ontruimingsalarmen worden ontworpen volgens de strengste brandveiligheidsnormen, waardoor uw gebouw en de mensen erin optimaal beschermd zijn.

  • Op maat gemaakte oplossingen: We bieden oplossingen die nauw aansluiten bij de unieke behoeften en functies van uw gebouw, waardoor de effectiviteit en efficiëntie maximaal zijn.

  • Naadloze integratie: Onze ontruimingsinstallaties zijn geïntegreerd in de brandmeldcentrale, waardoor een snelle en georganiseerde evacuatie mogelijk is.

  • Duidelijk herkenbaar geluid: Onze systemen maken gebruik van een duidelijk en herkenbaar geluidssignaal, waardoor evacuatie in noodsituaties snel en effectief kan plaatsvinden.

  • Integratie met brandmeldinstallatie: Onze Type B ontruimingsalarmen kunnen naadloos worden geïntegreerd met uw bestaande brandmeldinstallatie, waardoor u een uitgebreide en geïntegreerde brandveiligheidsoplossing krijgt.

  • Kosteneffectieve optie: Ondanks de geavanceerde functies blijven onze Type B ontruimingsalarmen een kosteneffectieve oplossing voor uw brandveiligheidsbehoeften.

Meer weten over een ontruimingsalarmering? Bekijk de video!

Ontdek het verschil tussen type A en Type B ontruimingsalarm

Type A ontruimingsalarmen waarschuwen iedereen in het gebouw bij brand door alle alarmen tegelijkertijd te activeren, zonder onderscheid te maken tussen zones of verdiepingen. Type B ontruimingsalarmen gaan een stap verder. Ze verdelen het gebouw in zones of verdiepingen en activeren alleen het alarm in de specifieke zone waar de noodsituatie zich voordoet. Dit vermindert paniek en zorgt voor een efficiëntere evacuatie. Kies voor Unica Fire Safety voor een geavanceerde en gecontroleerde ontruimingsalarmering, voor een veilige omgeving voor iedereen.

Wet- en regelgeving Type B ontruimingsinstallatie

In Nederland zijn strikte normen vastgesteld, zoals de NEN2575, om ervoor te zorgen dat ontruimingssystemen, waaronder type B installaties betrouwbaar en effectief zijn in noodsituaties. Door te voldoen aan de wet- en regelgeving, kunnen gebouweigenaren en beheerders zorgen voor een veilige omgeving. Ons team staat klaar om u te helpen bij het ontwerpen, installeren en onderhouden van Type B ontruimingsinstallaties conform wet- en regelgeving. Investeer in brandveiligheid van uw gebouw en laat ons u helpen bij het creëren van een veilige omgeving.

Neem contact met ons op

Optimaliseer de brandveiligheid van uw gebouw met een type B ontruimingsalarm. Investeer in de hoogste normen voor brandveiligheid en evacuatie efficiëntie. Neem contact met ons op en laat ons helpen bij het beschermen van uw mensen en eigendommen. 

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.