Stil Alarm | Unica

Stil Alarm

Stil Alarm

Stil alarm voor gestroomlijnde evacuatie zonder paniek

Er is geen ruimte voor twijfel als het gaat om brandveiligheid tijdens een calamiteit, zoals een brand. In sommige gevallen, zoals bij niet-zelfredzame personen of in drukke openbare gebouwen, kan een stil ontruimingsalarm dé oplossing zijn. Dit stil alarm systeem voorkomt paniek en waarborgt een gecontroleerde evacuatie. Vanuit het specialisme Fire Detection biedt Unica Fire Safety op maat gemaakte stilalarm oplossingen voor diverse omgevingen, zoals ziekenhuizen en de zorgsector.

Een stil ontruimingsalarm is niet alleen een cruciaal onderdeel van de brandmeldinstallatie, maar geeft ook garantie voor een subtiele en efficiënte waarschuwing bij noodsituaties. Bij Unica Fire Safety begrijpen we de waarde van een gecontroleerde evacuatie zonder paniek. Hierdoor bieden we oplossingen aan die discreet maar doeltreffend zijn. Bij dit stilalarm wordt het toonsignaal verzonden via piepers, DECT-systemen of andere communicatiemiddelen. 

Waarom kiezen voor een stil alarm van Unica Fire Safety?

  • Evacuatie zonder Paniek: Voor niet-zelfredzame personen of in drukke openbare ruimtes minimaliseert een stil alarm de kans op paniek, waardoor een gecontroleerde evacuatie mogelijk is.

  • Gestructureerde Fasering: Door de discrete waarschuwing kunnen BHV'ers de evacuatie in fasen coördineren, waardoor opstoppingen bij uitgangen worden voorkomen en de veiligheid wordt gemaximaliseerd.

  • Locatiegericht: De locatie van de calamiteit kan op deze manier snel en efficiënt worden gedeeld. 

  • Real-time Monitoring: Dankzij real-time inzicht in wie gehoor geeft aan de ontruimingsoproep, kunnen BHV'ers adequaat reageren en de evacuatie effectief beheren.

  • Naleving van NEN2575: Onze stil alarm oplossingen voldoen aan de hoogste normen, zoals vastgesteld in de NEN2575, en garanderen betrouwbare prestaties in noodsituaties.

Ontdek de verschillende installatievormen van Stil Ontruimingsalarm

Verschillende installatievormen, zoals Personen Zoek Installatie (PZI), attentiepanelen en gesproken codeberichten via geluidsinstallatie, worden ingezet afhankelijk van de omgeving en behoeften van uw gebouw. Onze specialisten staan u graag te woord om te adviseren over de juiste installatievorm, zoals:

  • Personen Zoek Installatie (PZI): Deze installatie stelt BHV'ers in staat om discreet te alarmeren via draagbare ontvangers zoals pagers. Met PZI kunnen specifieke groepen snel en effectief worden gewaarschuwd, wat een gecontroleerde evacuatie mogelijk maakt zonder paniek. Unica Fire Safety heeft de Cloud-smartphone gebaseerde ontruimingsinstallatie van MultiBel in gebruik genomen, waar de traditionele PZI vervangt.

  • Attentiepanelen: Deze panelen zijn strategisch geplaatst en bieden extra optische en akoestische signalen voor voortdurende bewaking. Ze vormen een aanvullende veiligheidslaag en vergroten het bewustzijn, wat van cruciaal belang is in noodsituaties.

  • Gesproken codeberichten via geluidsinstallatie: Ideaal voor gebouwen met bijeenkomstfuncties zoals theaters of conferentiezalen. Deze installatie zendt gesproken berichten uit, waardoor aanwezigen snel en duidelijk worden geïnformeerd over de te nemen acties bij een noodsituatie.

Meer weten over een ontruimingsalarm? Bekijk de video!

Ontdek hoe Unica Fire Safety voldoet aan de hoogste normen voor brandveiligheid

In Nederland zijn er strikte normen vastgelegd, zoals de NEN2575, om ervoor te zorgen dat ontruimingssystemen, inclusief stil alarm installaties, betrouwbaar en effectief zijn tijdens noodsituaties. Door te voldoen aan deze wet- en regelgeving kunnen gebouweigenaren en beheerders een veilige omgeving waarborgen voor iedereen. Graag assisteren we bij het volledige proces, van ontwerp tot installatie en onderhoud, van uw stil alarm ontruimingsinstallaties. Met onze ervaring zorgen we ervoor dat uw systeem perfect voldoet aan alle wettelijke vereisten. Dit zodat u met een gerust hart de veiligheid van uw gebouw kunt waarborgen.

Streef naar een Veilige Evacuatie met Unica Fire Safety

Unica Fire Safety biedt gecertificeerde ontruimingsinstallaties, inclusief stil alarm oplossingen. Onze specialisten adviseren graag over de meest geschikte ontruimingsalarmering voor uw pand, zodat u kunt vertrouwen op een efficiënte en veilige evacuatie in geval van nood. Neem contact op voor persoonlijk advies.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.