Blusaerosol | Brandbestrijding bij de Bron | Unica Fire Safety

Kleine blusmiddelen (REOB)

Kleine blusmiddelen (REOB)

Veiligheid op de werkvloer dankzij kleine blusmiddelen

Veiligheid is een groot goed en gelukkig nemen steeds meer organisaties serieuze maatregelen om zich te beschermen tegen brandincidenten. Een kleine brand kan snel escaleren en potentieel leiden tot ernstige schade, zelfs met mogelijk dodelijke slachtoffers tot gevolg. Bovendien brengen brand gerelateerde bedrijfsschades aanzienlijke kosten met zich mee en kunnen ze de bedrijfsvoering ernstig verstoren. In het geval van een branduitbraak is snel ingrijpen daarom cruciaal. Uit de praktijk blijkt dat 90% van de beginnende branden geblust kan worden met behulp van kleine blusmiddelen, waardoor de tussenkomst van de brandweer vaak zelfs overbodig wordt. Kleine blusmiddelen, zoals draagbare brandblussers en brandslanghaspels, spelen daarom een essentiële rol als eerste interventiemiddel bij brandincidenten. 

Afbeelding

Wat zijn kleine blusmiddelen?

Hoewel gebouwen vaak zijn uitgerust met geavanceerde brandbeveiligingssystemen zoals sprinklerinstallaties en rookmelders, bieden kleine blusmiddelen een aanvullende laag van bescherming en flexibiliteit. Om branden te kunnen bestrijden spelen de aanwezige personen, zoals bhv-ers, een grote rol. Met de hulp van kleine blusmiddelen kan er vroegtijdig ingegrepen worden bij het ontstaan van een brand. Zo kunnen er in situaties waarin de brandweer nog niet ter plaatse is, kleine blusmiddelen worden ingezet om de brand te bestrijden. Hiermee  wordt voorkomen dat deze zich verspreidt totdat professionele hulp arriveert.

Bij Unica Fire Safety voorzien we organisatie van verschillende kleine blusmiddelen:

  • Draagbare brandblussers: Met de draagbare brandblusser is het mogelijk om kleine branden snel te blussen. Op basis van het blusmiddel dat wordt toegepast bestaan er verschillende typen brandblussers. Het gaat hierbij om poederblussers, sproeischuimblussers, CO2-blussers en vetbrandblussers

  • Brandslanghaspels: Brandslaghaspels zijn gekoppeld aan de watertoevoer van het pand en hebben hierdoor een onbeperkte toevoer aan water om de brand mee te blussen. Dit maakt de brandslanghaspel geschikt om beginnende branden te blussen of onder controle te houden. Unica Fire Safety levert brandslanghaspels van verschillende afmetingen, welke zich onderscheiden in verrijdbare haspelkarren en brandslanghaspels die aan de muur gemonteerd zijn.

  • Blusdekens: Een blusdeken wordt gebruikt om brandende voorwerpen af te dekken en hiermee de zuurstoftoevoer naar de brand af te sluiten. 

Hoe Unica Fire Safety organisaties help bij brandveiligheid

De benodigde hoeveelheid blusapparatuur en de optimale plaatsing ervan zijn afhankelijk van het specifieke brandrisico en de context van de organisatie. Het ontwerpen van een effectief blusplan is dan ook altijd maatwerk. Belangrijk is dat blusapparaten goed zichtbaar zijn, bijvoorbeeld met behulp van duidelijke pictogrammen en dat ze binnen een bereikbare afstand van minder dan 20 meter liggen. De specialisten van Unica Fire Safety staan voor u klaar om u te voorzien van advies op maat.

Vanuit het specialisme Fire Suppression zorgt Unica Fire Safety voor de installatie van blusapparaten conform de NEN 4001 normen en is erkend volgens REOB-richtlijnen. Hierdoor zijn wij in staat om onze organisaties te voorzien van professioneel advies, het installeren van blusmiddelen, het uitvoeren van wettelijk verplichte inspecties, onderhoud en testen uit te voeren op kleine blusmiddelen en droge blusleidingen, zowel in als rondom gebouwen.

Meer informatie ontvangen?

Heeft u interesse in het installeren van kleine blusmiddelen binnen uw gebouw? Onze specialisten voorzien u graag van gepast advies! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.